«Exit» er tittelen på stykket som har premiere 6. april på Den Norske Opera Scene 2. En av rollene spilles av Sondre Hinze fra Larvik og manus er skrevet av larviksmannen Tormod Ugelstad.

Stykket er rettet mot ungdom og tar opp mange temaer.

– Det er forskjellige temaer i dette stykket. Stort sett ungdomsproblematikk, mobbing, tanker om selvmord, det å være utafor, miljøvern og andre tema for tenåringer, sier Sondre Hinze som også var med da det samme produksjonsselskapet satt opp forestillingen «Spring Up» våren 2015 på den samme scenen.

– Det er lignende tematikk som sist, men et helt nytt stykke. Her spiller jeg en fyr som heter Ruben. Drittsekken i stykket. Han jobber for en leilighetsutbygger. Han manipulerer folk rundt seg for å få det som han vil. En ekkel type, ler Hinze som liker rollen godt.

LES OGSÅ: Sondres hemmelighet

– Det er alltid gøy å få lov til å være ekkel. Det å få lov til å være drittsekk er morsomt, slår han fast.

Dette er i hovedsak rettet mot ungdom i skolealder og publikum fra flere fylker er allerede sikret.

– Vi spiller mange forstillinger. Det kommer skoler fra Oslo, Vestfold, Østfold, Akershus og Hedemark. Da blir det flere forestillinger om dagen og ender vel på rundt 20 forestillinger totalt.

Men også vanlige teatergjengere får mulighetene til å oppleve unge utfordringer.

– Den første helgen er det åpne forestillinger, det er det også i helgen som følger. Det er muligheten for dem som ikke er skoleungdom. Jeg tror dette er et viktig stykke for mange å se. Det retter oppmerksomheten mot ting som bør bli sagt høyt. Mye problematikk som kan løses ved at ting blir sagt høyt, sier han videre.

LES OGSÅ: Til operaen med musikal

(saken fortsetter under bildet)

Kun konsert i Larvik i vår

Sondre Hinze er tilknyttet larviksteatergruppen Scenegal og jobber i tillegg frilans. Etter at «Exit» er ferdig står mer på programmet.

– I tillegg jobber jeg med et prosjekt for Vålerenga Fotball som ruller og går hele sesongen. Der er Scenegal sentrale. Så skal jeg spille i Kardemomme by i Kristiansand hele sommeren, røper han og ser for seg kun ett prosjekt hjemme i Larvik denne våren.

– Jeg være med på en konsert på Munken i april. Der er vi en gjeng på sju-åtte musikalartister som gjør sanger vi har lyst til å synge men aldri kommer til å få roller på. Det blir den 26. april, avslutter han.

LES OGSÅ: Da Oslo-klubben skulle lage show tok de kontakt med Jon Vidar: – Jeg takket selvfølgelig ja!

Manusforfatter på heltid

Manusforfatter Tormod Ugelstad synes det er stas å få sette opp ting på operaen.

– Jeg har skrevet et barneteater tidligere, før de to musikalstykkene nå. Ellers er det mest humorting jeg skriver. Tekster for radio og tv. Nytt på Nytt, Hallo i uken og slikt. Så har jeg skrevet en del lokale ting i Altfor Larvik og Altfor Larvik 2, forteller han.

Nå er jeg frilans tekstforfatter/manusforfatter med base i Larvik. Inntil nylig jobbet jeg som informasjonssjef og innen kommunikasjon.

Nå har han kastet seg ut i skrivingen på heltid. Men om det vil merkes her i Larvik vil han ikke si stort om.

– Det er ingen konkrete ting som kan merkes i Larvik med det første. Ikke før påske i hvert fall, ler han.

«Exit» handler om mobbing, noe som alltid er aktuelt.

– Det ser vi av ØP nå også. Det er noe som opptar mange, meg selv inkludert. Det er alltid et tema det er verdt å bruke tid på.

Musikal som arbeidsform har han brukt før. Hvorfor det valget?

– Det er det som har kommet min vei, sier han og påpeker at han står for tekstdelen.

– Musikken er det Peter Baden som står for.

Om det blir flere teatermanus fra Ugelstads hånd får tiden vise.

– Jeg skulle gjerne skrevet mer for teater. Det handler om muligheter som byr seg, avslutter Ugelstad.