Torsdag er det igjen klart for konsert i den lille kulturhagen på Tollerodden.

- August er også sommer, påstår arrangør Elisabeth Holm hardnakket og fortsetter med sine intime konserter ut i august.

- Nå kommer Gisle Børge Styve og Heine Totland på torsdag, og så vet jeg ikke helt. Da er det vel slutt for i år. Eller kanskje jeg lager små konserter inne i løpet av vinteren, smiler hun.

At det er Heine Totland og Gisle Børge Styve som står på scenen når det nærmer seg helgen, er ingen tilfeldighet.

- Jeg har bursdag denne uken, og da pleier jeg alltid å bestille pianostemmer. Om ikke annet for at han samtidig kan synge bursdagssangen for meg.

- I fjor feiret jeg med å legge meg inn på Silje Nergaard-suiten på Grand i Oslo. Den damen har jeg sansen for, men enda mer sans har jeg for mannen hennes, Heine Totland. Så da sørger jeg for å feire bursdagen med han i hagen min, ler hun.

Sammen med Gisle Børge Styve, var Totland med på scenen under folkefesten på den store kulturhustomten tidligere i sommer. Torsdag dukker de altså opp i den lille kulturhagen med et vell av låter.

- De gjør egentlig veldig få åpne konserter slik som her. Normalt jobber de med lukkede event. Derfor er det litt spesielt at de kommer hit. Det er nesten verd alt å høre Gisle Børge Styve synge låten «Why do birds». Han gjør det helt fantastisk, forteller Holm.

Gisle Børge Styve kjenner de aller fleste fra musikkleken «Beat for Beat», og følger man litt mer med, så har man lagt merke til hans album «Styves Ark» som inneholder flere perler.

Foruten det er han veldig til stede med egen trio som spiller jevnlig i en bokhandel i Oslo. Der ble for øvrig albumet også spilt inn.

Heine Totland kom derimot med et debutalbum helt utenom det vanlige. Med strykere, blåsere, landets beste musikere og låtskrivere, albumdebuterte Totland i 2005.

Han er en av Norges mest brukte frilanssangere. Han var en av drivkreftene i Gli Scapoli, og har deltatt som solist på en rekke profilerte plateproduksjoner blant annet med Gli Scapoli, musikalen Sofies Verden, Køhn/Johansens sekstett og sammen kona Silje Nergaard.

På albumet synger Totland duett med Nergaard påen av låtene,«We Were Runners».

Både denne og flere andre låter handler om utfordringen ved å være småbarnsforeldre, og få gjort alt man må, eller tror man må, og samtidig holde kjærligheten levende.

- Min vei er stikk motsatt av Idol. Jeg har jobbet med alle norske artister og bygd murstein på murstein. Sangene er testet ut på forhånd, og det er mange som venter på platen min nå. Den store utfordringen har vært å finne sitt eget uttrykk og stole på det. Jeg var blitt så vant til å tolke andre roller og andres sanger, forklarte Totland den gang.