Gå til sidens hovedinnhold

I høstferien kan unge gamere være med på LAN fritt for «toxicity»

Artikkelen er over 2 år gammel

Vet du ikke helt hva den unge gameren i familien skal ta seg til i høstferien? Da kan du sende dem på LAN i Sliperiet.

Gaming dagen lang, sosialt samvær med andre likesinnede og voksne fra både Fabrikken og organisasjonen Spett Gaming som passer på mens de unge spiller. Det er tilbudet kommunen i samarbeid med organisasjonen Spett Gaming og Kulturskolen byr tenåringene når høstferien starter i neste uke.

Nå har ungdom mellom 13 til 17 år mulighet til å delta på LAN i Sliperiet den første helgen i høstferien. Du kan dra med deg det meste av utstyret ditt og finne plassen din i salen og game hele helga. Inkludert i LAN-et er både mat og overnatting. Prislappen er på 200 kr.

– Vi har arrangert LAN for de over 18 år flere ganger og har ønsket dette lenge, forteller Espen Harring, leder av den ideelle organisasjonen Spett, som med det har god erfaring med LAN.
Målet til organisasjonen er blant annet å trygge gaming og motarbeide dårlige holdninger innen gaming, samt arrangere LAN slik at gamere får sosialisert seg med hverandre og hatt det hyggelig.

– Vi håper dette blir en suksess, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

 

Kan sitte sammen med venner

Spett samarbeider med Fabrikken, som er kommunal, og Kulturskolen i Larvik om arrangementet i høstferien i Larvik. Arrangementet, kalt KONGE SpettLAN, foregår fra fredag ettermiddag den 28. september fram til søndag ettermiddag den 30. september. Middag, frokost og overnatting er en del av pakken, selv om de som vil sove hjemme kan det. Halve salen i Sliperiet blir til LAN og halve blir sovesal for deltakerne.

– Hvis man har noen man skal dra sammen med, kan man legge inn ønske om å sitte ved siden av dem, forteller Ingrid Nyland Løvall, som er en av ungdommene som er med i Fabrikkens gaminggruppe.
da er du sikret å komme ved siden av kameraten eller venninna di, som du også kan sove ved siden av.

I alt er det plass til 50 stykker og påmeldingen er snart halvfull. Påmeldingsfristen er mandag 24. september.

– Det man spiller med, tar man med, opplyser Harring.

LES OGSÅ: Tilbyr gratisplasser til spillkveld i høstferien – Vi vil gi så mange som mulig sjansen

Lov å sove hjemme

Det blir mye å være med på. I tillegg til gaming, blir det konkurranser på storskjerm og mulighet for å vinne fine premier. Det blir hyggelig samvær og mulighet til å bli kjent med andre gamere i Larvik som har samme interesse.

Spett har ordnet egen fiberkabel til arrangementet, noe som gir helt optimale forhold med nettlinje på 1.000/1.000.

Noen foreldre ønsker at barna skal sove hjemme, noe som er mulig. Andre foreldre ønsker å komme inn for å se og sjekke at barna deres har det bra og hva de driver med. Siren Sylta, teamleder på Fabrikken, opplyser at foreldre er velkommen inn for å ta en titt.

LES OGSÅ: Er du under 20 år og har skrevet noe du synes er fint? Nå kan du få Ingvar Ambjørnsen til å se på teksten din.

LAN - her kan du melde deg på:

 • Her kan du finne informasjon om LAN i Sliperiet og melde deg på: http://www.spettgaming.no/konge-spettlan/
 • Påmeldingskjema også på Fabrikkens side på Facebook.
 • Du kan også melde deg på LAN på kommunens nettside: https://www.larvik.kommune.no/kultur-idrett-og-fritid/aktuelt/konge-spettlan/
 • Påmeldingsfrist: Mandag 24. september. 50 plasser totalt.

 

Forebygger giftige holdninger innen gaming

Spett gaming, som har rundt 250 medlemmer over hele landet, ønsker å jobbe mot såkalt «toxicity» innen gaming – rett og slett mobbing som foregår i stor stil innen gaming.

– Det er stor risiko for å møte på dette, røper Harring, som opplyser at «toxicity»er noe de vil ha fokus og forebygge.

Skjult bak anonymiteten som profilen gir, og kanskje styrt av sinnet som kan oppstå i spillet, går gamere løs på hverandre med giftige holdninger, der de snakker hverandre ned, psyker ut folk og rett og slett skaper dårlig stemning online.

LAN - info

 • Nettlinje 1.000/1.000.
 • Arrangør står for nettverksutstyr.
 • Høytalere ønskes ikke.
 • Anbfales at spillene du skal spille er lastet ned før LAN.
 • Ikke akseptert å spille spill med anbefalt aldersgrense over 18 år.
 • Fire måltider inkludert i prisen.
 • Kiosk i Sliperiet.

Nettopp «toxicity» er gjenstand for diskusjon, også om hvorfor det oppstår og hvilke mekanismer som innvirker på gamere som oppfører seg dårlig mot andre deltakere. Dette er noe organisasjonen Spett ønsker å forebygge.

På LAN-et i blir det fokusert på det sosiale.

– Vi er på lag med hverandre og spiller mot folk på utsiden, men det skal også være sosialt. Vi er ute etter å ha det hyggelig med hverandre, sier han.

LES OGSÅ: Russen i gang med festing allerede – politiet måtte rydde opp i vold og bråk: – Så lenge de bor hjemme og spiser fra det samme kjøleskapet, så er det foreldrene som bestemmer

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.