Gå til sidens hovedinnhold

Gir ly rundt Ulfsbakk

Artikkelen er over 10 år gammel

Her kan du se hvordan gapahukene ved Ulfsbak ble bygget.

Skulle det være ruskevær kan turgåere nå glede seg over mulighet til å søke ly rundt Ulfsbakk. Det har elever ved Ra ungdomsskole har sørget for.

– Er dere slitne etter all bæringen?

– Nei! samstemmer guttene fra Ra ungdomsskole.

Thor Holbein fra Turistforeningen i Larvik skryter av innsatsen til åttendeklassingene.

I løpet av fire hektiske dager har de laget ferdig byggesett på skolen, som de har fraktet til tre ulike plasser rundt det populære turområdet. Resultatet er tre splitter nye gapahuker med ildsted på Masteberget, Salsås og Bakkanetjønn.

– Dere har gjort en veldig god jobb, skryter Holbein, som har ansvaret for løypenettet i Eikedalsområdet.

Bakgrunnen for prosjektet er at Larvik kommune er i ferd med å ferdigstille høydebassenget ved Ulfsbakk. For å forskjønne området fikk skolen 250.000 kroner øremerket til tiltak for Ulfsbakkområdet.

– Fordi vi går inn og gjør et inngrep i naturen ønsker vi å gi noe tilbake til området, sier leder i Kommunalteknikk Knut Hjalmar Gulliksen.

Skolen ønsket å gjøre dette i samarbeid med Turistforeningen, som mer enn gjerne takket ja til et samarbeid.

– Grunneierne var velvillige og guttene har gjort en utrolig god jobb, sier Thor Holbein.

Med unntak av noe traktorhjelp til Salsås har guttene selv båret rundt halvannet tonn materiale til de ulike plassene. Elevene er stolte av byggeprosjektet.

– Jeg bor ikke så langt unna og kommer nok til å bruke gapahukene, sier Tor Håkon Jørgensen (14).

Lærer Espen Flaatten er også imponert over innsatsen.

– Disse elevene har arbeidslivsfag som et alternativ til språkfag på skolen. Nå har de fått bruke ferdighetene sine på noe i naturen som er nyttig for alle. Det er brukt skikkelige materialer som blir stående permanent, forteller han.

– Vi håper inderlig at dette får stå i fred og at folk rydder opp etter seg, sier læreren, som dessverre måtte ta med en pose søppel, etter at gapahuken på Masteberget ble besøkt i helgen.

Ved Ra-skolen skal det også bygges to «utendørs klasserom» med innlagt strøm og sommervann. Disse bygningene er tenkt kan være en møteplass for alle som ferdes i området. Holbein kan også opplyse om at det skal bygges en ny, sikker bru under sportskapellet langs Ulfsbakkvannet.

– Det må bores knekter i fjellet og materialene må fraktes med båt. Jeg kan ikke si noe om når dette er på plass. Men med godt fottøy er det helt trygt å gå på brua slik den er i dag, forsikrer han.