Den 10. Larvik Gitarfestival har allerede sluppet navn som Jennifer Batten, Ronni Le Tekrø, Mattias IA Eklundh og flere. Nå har arrangørene kommet med fler navn på listen.

– Paul Gilbert headlinet Larvik Gitarfestival i 2017 og kommer nå tilbake til 10-årsjubileet. Et stort navn i gitarverden som veldig mange ønsket seg gjensyn med, forteller Anders Buaas i arrangørgruppen.

Men han har også et hett norsk navn som overraskelse i år.

(saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Gitarfestivalen feirer 10 år med nye gitarnavn og heftige gjensyn

Terje Rypdal Conspiracy

En musikalsk sammensvergelse på toppnivå, sies det om Terje Rypdals nye band. Og dette står på plakaten under den neste gitarfestivalen i Larvik.

– Musikk er konspirasjon. De hemmelighetene vi utveksler, når det er på sitt beste, da finnes det ikke ord, det er Terje Rypdals egne ord om sitt nye band.

Giganten som siden 60-tallet har banet vei for en helt egen måte å tenke gitar, musikk og komposisjon på, fylte 70 år i 2017.

Musikken som Terje Rypdal Conspiracy presenterer vil være satt sammen av eldre materiale, hovedsakelig fra Chasers- og Odyssey-perioden, i tillegg til noe nytt materiale. Det blir mange av de låtene de sjelden spilte live, og nye versjoner av de låtene som har blitt spilt.

– Det er et utrolig tight band. Det er som Chasers på sitt kraftigste, sier Rypdal selv.

Etter å ha startet som en Hank Marvin-inspirert rockegitarist med The Vanguards, vendte Terje Rypdal seg mot jazzen i 1968 og ble med i Jan Garbarek gruppe og senere George Russells sekstett og orkester. Et viktig skritt mot internasjonal oppmerksomhet var hans deltakelse på Free jazz- festivalen i Baden-Baden, Tyskland i 1969, hvor han var en del av et band ledet av Lester Bowie.

De senere årene har Rypdal gjort mange forrykende konserter med kvartetten Rypdal, Mikkelborg, Storløkken, Vinaccia og samarbeidet med band som Enslaved og Elephant9. I 2012 ble Terje Rypdal innlemmet i Rockheim Hall of Fame i Trondheim.