– Et knippe videoer fra årets gitarfestival har kjapt rundet 500.000 visninger. Her er blant annet Frog Leap Studios, som er den tredje største i Norge på antall følgere, forteller Anders Buaas og viser en vide fra festivalen som også har med dronebilder fra hele Sanden og Farris Bad.

– Vi har hatt flaks med all oppmerksomheten i år. Også artisten Rob Chapman, som har enormt med følgere på nett, har lagt ut videoer fra Sanden.

Se videoer: Frog Leap Studios, Rabea Masaad, Rob Chapman, Rob Chapman, Rob Chapman

Det er Litt hjelp fra næringslivet kan løfte festivalen til nye høyder. Det er unikt for en liten nisjefestival å få slik oppmerksomhet, og det betyr også mye for Larvik og Vestfold internasjonalt.

Utlandet vil til Larvik

– All oppmerksomheten gjør at vi får mange forespørsler fra utlandet nå. Både fra artister som vil spille på festivalen og publikummere. Folk vil hit, og vi har allerede et publikum der mesteparten er tilreisende, forteller Buaas.

Men nå må arrangørene ha is i magen så de ikke vokser for fort.

Les også: Den fantastiske gitarhelgen i Larvik

Les også: Billettsalget slår alle rekorder

– For å kunne ta denne festivalen et skritt videre og bli større, så trenger vi hjelp, mener Buaas.

Næringslivet kan løfte

– Vi har fått god støtte fra Larvik kommune, men nå trenger vi næringslivet på banen for å kunne få en festival som henter enda flere tilreisende hit, mener arrangørene.

I år var Farris Bad, Wassilioff og Grand fylt opp av festivaldeltakere.

– Mange melder oss og sier at hit skal de tilbake. De har aldri vært i Larvik før og vil gjerne tilbake også på andre årstider, forteller Atle Rasmussen.

– Vi vet vi har et flott sted, en scene med en fantastisk utsikt og alt som skal til, fortsetter Buaas.

De har sju-åtte internasjonale navn som står på vent.

– Vi har mulighet til å få hvem som helst hit, men vi trenger økonomi for å få det til. Trygghet, påpeker Buaas.

– Du henter ikke inn Clapton når du er en liten gjeng på dugnad, smiler han og håper noen i det lokale næringslivet kjenner på lysten til å bidra for at festivalen skal vokse. Ikke bare for de åtte i styret og de 15 hjelperne, men for hele Larvik som destinasjon.

Helt spesiell

Målet med Larvik Gitarfestival har alltid vært at den skal være i Hammerdalen.

– I år var det helt perfekt. Eksklusivt for publikum og noe helt utenom det vanlige. Her møter man artistene ruslende blant publikum og sittende med en gitar inne i messedelen av festivalen.

– Messen har blitt en suksess, i tillegg til konsertene. Et treffpunkt for bransjen og for folk som spiller gitar, sier Buaas.

De vet at de har bygd noe unikt gjennom de siste åtte årene. Sakte, men sikkert har de fått feste som Skandinavias viktigste festival for gitarister i det internasjonale toppsjiktet.

Nå vil de gjerne ta et skritt til, hvis en visjonær næringslivsaktør kaster seg på denne opplevelsen.