Gjengangeren og debutanten

Både Leon Ø. Jungreuthmayer og Hanne J. Østerhus gleder seg til å gå på hver sin scene i kveld.

Både Leon Ø. Jungreuthmayer og Hanne J. Østerhus gleder seg til å gå på hver sin scene i kveld. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I dag syder byen av arrangementer av alle slag. Her er både garvede kulturnattdeltakere og ferske fjes på scener. Alt for å glede deg som publikummer.

Det startet i 2003 og allerede den første Kulturnatt var det rundt 80 arrangementer i Larvik.

Her har du oversikten over Kulturnatt 2014

– Antall arrangementer har steget og de siste seks årene har vi ligget et sted mellom 110 og 130 arrangementer. Samtidig har vi bevist at Kulturnatt er et godt arrangement og fått økt budsjettet fra 100.000 til 300.000, forteller primus motor Kjetil Johnsen ved kulturetaten.

De siste årene viser at publikumstallet er anslagsvis 5000 hvert år.

Program Kulturnatt Larvik 2014 - lørdag 8. november

Litt vanskelig er det å telle, for dette er så å si gratis å få med seg.

Rundt 800 aktører har vært i sving for å glede kommunens publikummere hvert år.

Blant disse finner man hvert år både gjengangere og debutanter.

En av gjengangerne er Leon Ø. Jungreuthmayer. En engelskmann som har blitt veldig glad i både sin nye hjemby Larvik, og i Kulturnatt.

– Jeg var med første gang på Sliperiet og gjorde sirkusting og flammesjonglering. Det er så lenge siden at jeg ikke husker når, ler Leon som har deltatt åtte ganger på Kulturnatt.

– De siste årene har jeg spilt med band. Både på Sanden Scene, Mikrobryggeriet og No 48. I år skal jeg ha med meg bare en fiolinist, Max Lorentz, og prøve ut en ny arena, Pica Pica, forteller han mens fruen og guttungen er opptatt med hverandre.

– Nå er dette hjembyen min og jeg synes jeg må støtte opp om Kulturnatt, så jeg sier gjerne ja når de spør. Slike ting opplever man ikke i London og for meg er denne dagen en fantastisk mulighet til å vise min musikk.

Han synes tydeligvis at alt ved Kulturnatt er flott.

– Egentlig skulle jeg ønske at jeg ikke spilte et år. Da kunne jeg bare gå rundt og oppleve alt som skjer. Spesielt i år, for da skal kona holde konsert samtidig som meg, sier han og ser på jenta han giftet seg med for kort tid tilbake.

Men de har sørget for barnevakt så begge bidrar på scenen i år.

Hanne J. Østerhus er sågar debutant på Kulturnatt. Hun spiller med det ferske jentebandet Circuit på Larvik Mikrobryggeri.

– Det er veldig flott å få muligheten til å spille her. Vi har jo nettopp startet og synes det er veldig gøy å spille. Dette blir vår tredje konsert, så vi slår til med en ny låt allerede, ler hun.

Hun har selvfølgelig vært på Kulturnatt som publikummer tidligere.

– Klart det. Jeg har selvfølgelig vært og hørt på Leon. Så er Kulturnatt et arrangement som alle føler seg velkommen til. Et flott tilbud, sier hun og husbonden må hive seg innpå diskusjonen.

– Det er alltid fullt med mennesker og kjempestemning. Slikt trenger man i Norge på denne tiden av året, smiler han.

– Så viser det seg at folk er veldig glad i dette arrangementet. Det er veldig sosialt og man møter folk samtidig som man får musikk og andre opplevelser. Hele Kulturnatt får så mange med seg, både på scener og som publikummere, mener Hanne.

Noe debutantnerver har hun derfor ikke. Hun kjenner Kulturnatt. men lang fartstid som bandmedlem har hun ikke.

– Jeg har aldri spilt i band før. Litt bakgrunn med piano og kor har jeg, men det er alt.

Så går hun på scenen foran en sannsynligvis fullsatt sal i kveld. Trygt sammen med tre andre jenter, der bare to har banderfaring fra tidligere.

– Det er egentlig gøy at vi fire har klart å finne hverandre her i Larvik.

De fire er bassist Anne Marthe Espeseth, Therese Lunde på gitar og vokal, Heidi Elaine Follett på gitar og Hanne på tangenter.

Kulturnatt byr på mange forskjellige kulturuttrykk, men mye handler om scener og musikk.

Ekteparet som både består av en gjenganger og en debutant representerer bare to av de rundt 800 dyktige bidragsytere til dagens store kulturelle maktdemonstrasjon her i Larvik.

Like viktig som alle aktørene er det store publikum som hvert år går ut i byen og rusler mellom alle arrangementene. Noen er gjengangere der også og noen er debutanter.

Men alle får en god opplevelse på Kulturnatt.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags