God platedebut fra Larvik-band

Artikkelen er over 10 år gammel

Les anmeldelsen av Maple Stations første plate.

DEL

Maple Station har musikere fra hele landet, men kaller seg selv Larvik-band. Nå er de ute med sin første plate, og serverer lettfordøyelig og lovende musikk i genren jazz-rock.

Det er ekte og genuin musikk som presenteres på debutplaten fra Maple Station. Iørefallende musikk, uten at den på noen måte har noe hit-preg ved seg, og det er en plate med stor musikalsk variasjon.

Maple Station har tidligere sluppet to singler, og allerede da leverte de lovende produkter, som fortalte at man har med en nyskapende gruppe å gjøre. Deres første hele plate forteller at gruppa mestrer å levere et større musikalsk produkt uten at helheten blir kjedelig, og de klarer å vise at de har musikalsk bredde. Singelen «Buttercup» var løfterik, men faktisk er det en rekke spor på platen som overgår smakebiten som ble presentert tidligere i år.

Musikken fra Maple Station beveger seg i grenselandet mellom jazz, rock og viserock, og er tiltalende og ukomplisert. Likevel mestrer de å levere musikk som er ekvibliristisk og gjennomført, og ikke minst rammet inn av svært gode arrangementer og instrumentasjoner.

Liv Eidspjeld fra Larvik framstår som en jazzsangerinne av godt format på platen. Hun leverer intense, og ikke minst gode musikalske utførelser, og hennes flotte stemme blir aldri kjedelig å lytte til. Eidspjeld evner å tilføre musikken dimensjoner, samtidig som hun står godt og sikkert på sine musikalske uttrykk.

Platen fra Maple Station er gjennomført fra hele bandets side. Gode musikalske detaljer hele veien, selv om det aldri tar av helt verken i store musikalske høydepunkt eller i enkeltlåter som framhever seg.

Musikken på platen føles ny, både i seg selv, og i genuiniteten som gruppa evner å tilføre sine låter. Musikken er lett å lytte til, lett å bli engasjert av, og den framstår som gjennomarbeidet. Noen hit kommer nok ikke ut fra platen, men som lyttemusikk er platen absolutt å anbefale.

Maple Station betegner seg selv som Larvik-gruppe, selv om musikerne kommer fra store deler av landet. Pål Thorstensen er fra Skien, Morten Forbord fra Hommelvik i Trøndelag, Anders Grimstad fra Ullsteinvik på Møre, mens Liv Eidspjeld er den eneste av musikerne som er hjemmehørende i Larvik.

Liv Eidspjeld var tidligere vokalist i gruppa Briskeby, og framstår utvilsomt som hovedpersonen i Maple Station. Hun har en flott stemme, svært god musikalsk utstråling, og hun levererer tolkninger på et svært godt nivå. Sammen med svært dyktige musikere vil Eidspjeld trolig også markere seg godt med Maple Station. Musikken er god, og uttrykket som sagt genuint. Det lover svært godt for fremtidig karriere.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags