Gå til sidens hovedinnhold

Godt og blandet i elleVilla

Artikkelen er over 14 år gammel

Nok et fint kveldsmåltid ble servert i hagen på elleVilla i går. Denne gang var det Fredrik Steen og hans myke jazz som stod på sommermenyen.

Det måtte en sunnmøring til for å tine et julifrossent publikum på elleVilla i går. Fredrik Steen og hans orkester skapte lun stemning i Elisabeth Holms hage, og vertinnen selv var i upåklagelig humør.

- Vi får takke englene for at det er oppholdsvær, sa en fornøyd Holm.

- Det er utrolig hyggelig at så mange kunne komme, jeg gleder meg stort.

Så til musikken. Fredrik Steen er kanskje mest kjent som revyfiguren Hildegunn Moltebakk, som har figurert tv-skjermen titt og ofte, for å snakke om norske gardinvaner. Denne kvelden viste Steen at han også er en habil og myk jazzsanger, som med sitt orkester fremførte de kjente, kjære og gode låtene. Deriblant «It had to be», «My funny Valentine» og «Night and Day». Et stødig og samstemt orkester skal også ha honnør for at konserten ble en sikker vinner. Dette var jazz å bli glad i, servert fra musikere med stor omtanke for sitt publikum.

Men det ble ikke bare jazz i går. Det ble mye leven og. En frisk Steen fortalte historier om det meste, inkludert feberfantasier om å være en brokkoli. Variasjonen mellom musikken og det verbale fløt fint, og sunnmørsk humor var tydelig en hit blant de mange fremmøtte.

Steen og hans menn var tydelig begeistret for den vesle hagen som gjemmer seg bak hvite stakittgjerder ved Tollerodden.

- Det er utrolig koselig her, sa han.

- Det er et flott sted. Hallo Larvik.

Og med en slik entusiasme, kunne det ikke gå galt. Selv om vinden rusket i vinglassene og sommeren hadde tatt kvelden. Det hjalp med lun humor og god jazz. Godt og blandet i elleVillas hage.