– Det må være første gang at vi serverer retter som faktisk er kjente på en slik historisk kulinarisk aften. Det er sjelden at så gamle retter «overlever», fortalte Hilde Borgir til gjestene på Tollerodden i går, før de fikk servert en treretters gourmetmiddag.

Lederen for Stiftelsen Tollerodden kunne nok en gang hilse 70 gjester velkommen til et historisk middagsselskap.

– Det er nettopp slike arrangementer dette huset skal brukes til. Dette er virkelig et allmennyttig formål, stråler Borgir mens gjestene strømmer inn – sultne på mat og ny kunnskap.

Som tidligere år var kvelden inspirert av et arrangement i Herregården tidligere på kvelden. I går var det oppsetning av Mozarts syngespill «Bastien und Bastienne» som stod på plakaten til Vestfold Festspillene. Dermed var menyen inspirert av Wien, og Mozarts sans for kjærlighetens dramatikk.

– Vi får til dette takket være godt samarbeid med Festpillene, og solid dugnadsinnsats, forteller Borgir.

Kveldens måltid var, tradisjonen tro, fra lokale Dalhaugs Selskapsmat. På menyen stod landpostei til forrett, wienersnitzel til hovedrett og sachertorte og tyrkisk kaffe til dessert.

Wienersnitzelen var imidlertid ikke av typen de fleste er vant til å leite fram fra fryseren for å servere en vanlig onsdag. I går var det ekte wienersnitzel av kalv, laget på opprinnelig Wiener-maner, med erter, bacon og sopp samt rotmos med potet.

Utover kvelden avla blant annet den lokale operasangeren Magne Fremmerlid, som tidligere hadde vært i aksjon i Herregården, middagsselskapet en visitt. Da ble den tidsriktige rammen for kvelden komplett.

– Vi beundrer dugnadsgjengen som får til dette. De har gjort en svært god jobb, skryter Hilde Hojem.

Sammen med Ole Johan Olsen, David Golden og Grethe Michelsen Golden hadde de tatt turen til Tollerodden – i år igjen – for å oppleve, høre, smake, se og puste inn inntrykk fra 1700-tallet.

– Gode venner, god musikk, god mat og synet av flott restaureringsarbeid er oppskriften på en fin kveld, mener Olsen.