Showanmeldelse

«Show Off - In the spotlight» på Grand Hotel.

Med: Åsmund Gjønnes Tvedten, Eivind Dundas Andersen, André Ernst Grønås og Anders Gjønnes.

Musikalsk ansvarlig: Petter Anton Næss.

For et år siden dukket fire relativt ubeskrevne blad opp på scenen inne på Grand Hotel. Planen var å kaste seg over musikalhistorien og å gi publikum den gleden de selv hadde med dette stoffet.

Et år er gått og de fire viser nå en fantastisk utvikling.

Tøffere, tryggere, spenstigere, morsommere og mer effektfulle, har de nå publikum i sin hule hånd.

Kanskje er det en skole som skal gås, kanskje er det derfor de presenterer seg selv til tonene av «Fame».

Åpningen er i alle fall knall bra, og slik fortsetter det bare i to timer.

De kaster seg inn i en uuttømmelig oase av musikalske perler. De slipper seg løs og herjer med dem. De skaper humor av det aller meste.

Alt dette i et vanvittig tempo.

Helt i begynnelsen kan man bli forledet til å tro at de skal fortelle en historie. Historien om musikalene.

Men man må ikke la seg lure. Her er ingen tråd. Ingen holdepunkter, ut over at alle musikaler handler om helter, jenter, konflikter og kjærlighet. Da blir det mye å forhold seg til. Så la være. Bare nyt.

Åsmund Gjønnes Tvedten, Eivind Dundas Andersen, André Ernst Grønås og Anders Gjønnes fråtser bare i alle mulighetene musikalene gir. De er innom rundt 50 musikaler og man kan fort bli litt forvirret når det hopper fra Jesus til Bør Børson for deretter å ende opp med Djevelen. Alt dette glemmer man fordi tempo i forestillingen er så raskt og effektfullt at man blir revet med i hvert av øyeblikkene.

Det er gjort en formidabel jobb av guttene på scenen det siste året. Bak musikken bør det også nevnes at Peter Anton Næss tydeligvis har lekt seg godt.

Årets show stråler av trygghet og sjarm. Av komikk som overrasker og en formidling av kjent stoff som vipper lattermusklene ut av stilling.

At Eivind Dundas Andersen var en god komiker så vi i fjor. I år forsterkes dette bare ytterligere samtidig som de andre løfter på også dette talentet.

Ikke minst overrasker André Ernst Grønås ved mange anledninger.

Det er mye å si om mange av enkeltnumrene. Men her skal vi holde igjen og bare oppfordre folk til å komme seg ut. Ut og ned på Storgata.