Søndag førstkommende er det duket for korpsets tradisjonsrike førjulskonsert på hjemmebane i Østre Halsen kirke. Det bruker å bli folksomt.

I fjor kom det over 300, så publikum bør være ute i god tid også i år, mener korpsets primus motor, Rolf Henrik Johnsen og medgir at han har mistet oversikten over hvor mange år man har fylt det lokale kirkerommet med glade juletoner.

- Vi har brukt å invitere en rekke ulike gjester og har også hatt et veldig variert program, men denne gangen blir det en god gammeldags julekonsert med rene juleklassikere, påpeker han.

Samtidig understreker han at korpsets dirigent, Frank Eliassen, har laget en rekke nye arrangementer, og at publikum også kan glede seg over vakre julesanger som kanskje ikke er så godt kjent av alle.

- Carola Häggkvist har eksempelvis laget en nydelig julesang som heter «Himlen i min famn», og den kommer vi til å åpne konserten med, røper han.

Ellers blir det både sanger av Brahms og Händel og selvsagt rikelig med solister bak mikrofonen. Live Hege Olsen og Marianne Lund Kristensen har tidligere sunget med koret, og denne gangen kommer også larvikingen Martin Hatlo og en lokal julestjerne på syv år.

Johanne Nordheim debuterer foran mikrofonen søndag, får vi vite.

Halsen ungdomskorps rundet 75 år i fjor, teller mellom 45 og 50 entusiastiske musikanter i alderen 15 til 70 og møter manns- og kvinnesterke opp på de ukentlige møtene, forsikrer Johnsens oss.

Søndag tar de altså med seg instrumentene og labber over rundkjøringen ved Gloppe for å kurere førjulsstresset til dem som måtte ha behov for det.