Han skal være vår Ulabrand

Hovedrollene: Kent Anders Jensen skal spille Anders Jacob Johansen (Ulabrand) og Hedda Brekke Aronsen har rollen som hans kone Maren Kathrine Johansen.foto: lise reng

Hovedrollene: Kent Anders Jensen skal spille Anders Jacob Johansen (Ulabrand) og Hedda Brekke Aronsen har rollen som hans kone Maren Kathrine Johansen.foto: lise reng

Artikkelen er over 5 år gammel

I 2015 er det 200 år siden Anders Jacob Johansen «Ulabrand» ble født i Tjølling. Hovedrollen fikk Kent Anders Jensen tidlig.

DEL

Nå vil Kulturbanden og Larvik Barne- og Ungdomsteater markere dette med musikalen «Ulabrand – stormens sønn».

Historien om Ulabrand er historien om en av de norske legendene fra siste halvdel av 1800-tallet, losen Ulabrand fra Ula i Tjølling, og om loslivet langs Oslofjordens kyst.

Det er også en historie om å utfordre havet, været og ikke minst autoritetenes tålmodighet. Det var slike egenskaper og ferdigheter som gjorde Anders Jacob Johansen alias Ulabrand berømt og beryktet og omspunnet av heltehistorier lenge etter sin død. En person med hans egenskaper ville nok hatt problemer med å tilpasse seg dagens samfunn hvor teoretisk kunnskap og lydighet teller mer enn mot og praktiske ferdigheter.

Musikalen handler om Ulabrand, om livet ved Vestfoldkysten på rundt 1850, men ikke minst er dette en kjærlighetshistorie hvor kjærligheten mellom mann og kvinne, og kjærlighet til livet, naturen og elementene er viktige ingredienser.
 

Ulabrand er klar

Allerede i høst ble det klart at Kent Anders Jensen (33) fra Larvik, blir å se i rollen som selveste Ulabrand.

Til daglig er han prosjektleder hos entreprenørene Bjørn og Øyvind Tveter, men på fritiden er det nå en mengde tekst som pugges.

– Jeg er jo med på 19–20 sanger og har i tillegg mye taletekst gliser Jensen og innrømmer at han grugleder seg til å få teksten til å sitte.

Han har ikke stått mye på scenen i voksen alder, men har musikalsk bakgrunn fra fler band i ungdommen.

– Jeg spiller gitar og synger i hyggelig lag. Gjennom det fikk jeg forespørsel om denne rollen. Når man blir spurt om hovedrollen i en musikal så er jo det bare moro, mener Jensen.

Får ikke lov å slanke seg

Han er vant til å prate med store grupper folk og er ikke så bekymret for sceneskrekken.

Tror jeg er trygg på det, slår han fast der han sitter rolig og stødig i stolen.
– Jeg får ikke lov til å slanke meg heller. De sier de vil ha meg litt solid, ler han plutselig.

Men det er musikken og teksten som blir utfordringen framover.

– Vi skal øve intensivt fra etter påske og fram til september når de fem forestillingene skal være, forklarer han.

Han er veldig fornøyd med både musikken og tekstene og gleder seg veldig til teppet går opp.

– Nå har jeg sunget litt med Hedda Aronssen, som er min kone i forestillingen, og gleder meg til å synge mer med henne.

Litt stolt får han være når han skal ha hovedrollen i et lokalt prosjekt som spiller på vår nære historie og kystkultur.

– Dette blir veldig bra, avslutter Jensen og rusler tilbake på jobb mens han sikkert nynner litt på noen låter vi skal få høre.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags