Terningkast 5: Hedda med tangentene imonerte mest

Alene med pianoet: Hedda B. Aronssen leverte en meget god, nær og ekte konsert i Stavern i går kveld. 21-åringen har alle forutsetninger for å nå langt, og alt annet ville egentlig vært urettferdig. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Alene med pianoet: Hedda B. Aronssen leverte en meget god, nær og ekte konsert i Stavern i går kveld. 21-åringen har alle forutsetninger for å nå langt, og alt annet ville egentlig vært urettferdig. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Visstnok var det dobbeltkonsert på Galeiscenen i går kveld, men Stavernsjenta Hedda Aronsen imponerte likevel mest.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Muligens fordi vi allerede vet at Hilde Dahl er god.

Det er et kunststykke i seg selv, å kunne holde publikums oppmerksomhet i to timer, med relativt rolig musikk. Men så er Hedda B. Aronssen og Hilde Dahl litt utenom det vanlige. Aronssen kanskje spesielt, der hun sitter alene på scenen med pianoet sitt. Det er sårt, ekte og utrolig jordnært. Og ikke minst vakkert. Man forstår hvorfor 21-åringen har kommet inn på den prestisjetunge «Paul McCartney-skolen» LIPA i Liverpool. Hun er gjennomført en god musiker, både hva vokal og instrumentferdigheter gjelder.

Aronssen synger om de viktige og nære tingene i livet. Som kjærligheten som kom og forsvant, om menneskene du ville fulgt hvor som helst, og om den personen som såret deg på det dypeste. Hun synger som om hun har levd et langt liv Aronssen, og det er kanskje nettopp det som gjør at hun trffer publikum så godt som hun gjør. Det er troverdig, og samtidig overraskende. For hvem hadde trodd at den rolige og noe sjenerte jenta plutselig ville trå til med up-beat låter, innledet av ordene «denne skrev jeg til en skikkelig drittfyr». Og det fungerer minst like godt som når det kun er henne og tangentene.

Andre del av konserten er viet til den noe mer kjente musikeren Hilde Dahl. Sammen med bandet skrur volumet og tempoet noe opp, samtidig som man dessverre hører vokalisten litt dårligere enn da Aronssen var på scenen. Likevel så gjør det lite, for Dahl er meget dyktig, veldig tilstede på scenen, dypt konsentrert om musikken og har en fantastisk stemme. Men selv om det var to ulike konserter som ble spilt på Galeiscenen i går, kan man ikke la være å sammenligne de. Og her taper dessverre Dahl litt terreng. Ikke fordi hun på noe som helst vis er noen dårligere på scenen enn Aronssen, men fordi man blir såpass overrasket over hvor god sistnevnte egentlig er.

Dahl er sikker i sin sak, rikitignok ikke gammel i «gamet» men likevel mer erfaren enn unge Aronssen. Og i går kveld kom det Stavernsjenta til gode. I fare for å høre alt for lokalpatriotisk ut: Hadde Aronssen holdt konsert alene i går ville nok terningen ha vist en prikk til. Og det har ingenting med at Dahl var dårlig, det var bare rett og slett en der som imponerte noe voldsomt.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags