Med oppimot tusen tilskuere, sydlandsk temperatur både i lufta og i overført betydning, og band som gav alt, ble Piratfestivalens siste kveld uforglemmelig både for musikere og publikum.

Da siste band for kvelden, The Carburetors, gikk på katamaranscenen litt før halv tolv i går kveld, var publikummet på Piratfestivalen allerede godt vant. Festivalområdet på På Kanten var fylt opp til maksgrensa på 600 personer, og hundrevis av gratispassasjerer fulgte konserten fra kaikanten, de mange båtene i havna og fjellknausen over brygga.

– Det var dritfett å spille her. Dette er kanskje den mest spesielle scenen jeg har opptrådt på noen gang, sier trommis i bandet, Christopher Lindahl, alias Chris Nitro.

– Det var fantastisk å spille her. Dette er en av de feteste festivalene i Norge, følger vokalisten Edwin Pinilla Gustoff, alias Eddie Guz, opp.

Stemningen var nærmest elektrisk da The Carburetors gjennomførte sitt heseblesende sceneshow, som endte med at vokalisten hoppet i sjøen og gitaristen knuste sitt instrument til ære for publikum.

Og selv om enkelte pirater nok var noe påseilet da det nærmet seg midnatt og eimen av ulovlige substanser tidvis strøk over festivalområdet, gikk arrangementet både rolig og problemfritt for seg, noe både politi, en solid garde av innleide vakter og en horde godt skolerte frivillige sørget for.

– Vi trenger et motstykke til alle de poshe (finkulturelle, journ.anm.) festivalene. Jeg har stor respekt for popartister, men rock’n’roll må få lov til å leve òg, sier Gustoff, og fortsetter:

– Vi ser at folk sulter etter dette. De gleder seg over at alt ikke skal være så politisk korrekt. Her koser folk seg, dette er noe Norge trenger!

Også Subway Safari, som spilte fra 19.00 til 19.45, var godt fornøyde med Piratfestivalen.

– Det har vært veldig god stemning her. Det virka litt kaotisk før vi kom, men det har vist seg å være en godt gjennomført festival. Vi har veldig stor respekt for Jarle Andhøy og det han står for; det er veldig sprekt av han å dra i gang et slikt arrangement, sier Sondre Grønboengen fra bandet.

Han sier gruppa ble overrasket da det gikk opp for dem at de skulle opptre på en flytende scene.

– Vi fikk sjokk da vi fant ut at vi skulle spille på en båt, men dette har gått veldig greit og lydfolkene har vært proffe, sier Grønboengen.

Lørdag underholdt Dissimilis, countrybandet Mhoo og Alex Rosén and the Young Dudes, i tillegg til nevnte The Carburetors og Subway Safari.

Det eneste Grønboengen var litt misfornøyd med på festivalen var tidspunktet bandet fikk gå på scenen.

– Det var litt kjipt at vi måtte spille så tidlig, publikum var litt trått, noe som også kan skyldes at vi spilte mange nye låter. Men nå skal det sies at det ikke er lett å gå på scenen etter Dissimilis. Det er blir som å hoppe etter Wirkola, sier han.

Gutta i Subway Safari er derimot klare på hva de vil svare dersom de får muligheten til å spille på Piratfestivalen igjen.

– Vi kommer selvfølgelig tilbake. Ingen tvil!