Hektisk platehøst for Even Vaa

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Denne høsten produserer Even Vaa debutplaten til kjæresten Iram Haq. Samtidig kommer hans eget bandprosjekt The Captain and Me ut med sitt andre album.

DEL

Det blir en hektisk høst for den utflyttede larviksgutten, for han er også involvert i andre prosjekter. Naturlig nok er han veldig spent på reaksjonene som kommer.

Først ute er debutalbumet til hans profilerte kjæreste Iram Haq. Hun er mest kjent som skuespiller med hovedrolle i «Import/Eksport», samt roller både i tv-suksessen «Borettslaget» og Varg Veum-filmen «Falne engler». Ut over det har hun gjort seg bemerket både som modell og innen kortfilmproduksjon.

Samboer Even Vaa produserer platen som kommer i slutten av september på plateselskapet til Christer Falch.

- Når hun hadde lyst til å gi ut en plate, så fikk jeg endelig et prosjekt innen elektronisk musikk. Her blir det elektropop og elektroakustisk, sier Vaa.

Han lover at folk vil møte et veldig unorsk lydbilde på dette albumet.

- Hun har en veldig unorskstemme og jeg har prøvd å lage et lydbilde som kler henne.

Allerede nå er en radiosingel ute, og samtidig med albumet kommer en video.

Men spør vi om hva slags musikk det er og om det kommer til å selge, blir Vaa mer stille.

- Det er vanskelig å beskrive sine egne ting. Vi forventer ikke at det selger i bøtter og spann, for dette er et rent overskuddsprosjekt fra vår side. Vi har hatt det veldig gøy men jeg tror dette har blitt relativt tilgjengelig, selv om rytmene er veldig moderne elektronisk.

Platen sies å være veldig variert, fra up-beat pakistansk disko til lavmælt musikk med kassegitar.

- Vi har også tatt med et par låter på urdu. Pakistan er en del av livet til Iram, så her blir det noe for enhver smak, forteller Vaa.

Produksjonen av kjærestens album står ikke i veien for andre prosjekter for Even Vaa. Kort tid etter det første plateslippet, kommer hans eget band The Captain and Me med sitt andre album.

Bandet, som kaller musikken sin noe så enkelt som maksimalistisk episk konseptuell balkan-country, spilte i Larvik sist sommer.

- I år ble det ingenting. Vi har pause til plata er ferdig, så vi sier nei til jobber. Ikke de veldig kule jobbene da. De sier vi ja til, ler Vaa.

For tirsdag kveld spilte de i et av klubbkonseptene til Øyafestivalen.

- Her er ideen å skape stemning før festivalen åpner portene.

Spillejobbene får vente. Innspurten til albumet presser på.

- Vi er fra åtte til 13 med i bandet. Da er det ikke enkelt å samle alle. Tenk bare på det å øve inn nye låter. Så det går litt i rykk og napp, smiler han.

Med i bandet er også Aleksander Bosrup Karlsen og Jonas Vemøy fra Larvik.

Men over til den nye platen.

- Hva kan man forvente seg fra dere nå?

- Den første plata var veldig oppdelt. Det kunne høres ut som om vi var flere band. Plutselig var det en balkan-country låt. Så en episk. Nå tror jeg vi har samlet oss og skapt et mer helhetlig bilde av det vi står for. Vi spriker ikke så mye på denne, slår Vaa fast.

The Captain and Me var også med på Christer Falchs omdiskuterte hyllest til Prince i vinter. Til høsten dukker de opp med en låt på tributealbumet til avdøde Saint Thomas, som Even Vaa jobbet mye med.

Sine musikalske fingre har han også fått leke med inne kortfilmverdenen.

- Jeg har laget musikk til noen små filmprosjekter. Nå har jeg begynt med musikken til Iram Haqs andre kortfilm. Det er egentlig et stort prosjekt med et greit budsjett, avslutter Vaa som ofte jobber med trange økonomiske rammer og må ha en dagjobb ved siden av alle sine musikalske prosjekter.

Selvfølgelig jobber han på Platekompaniet.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags