Her er høstens høydepunkter

Ny opplevelse: Cabaret New Burlesque blir en sensasjon i Bølgen. En erotisk og musikalsk opplevelse om larvikpublikummet våger... 7. november er de her.

Ny opplevelse: Cabaret New Burlesque blir en sensasjon i Bølgen. En erotisk og musikalsk opplevelse om larvikpublikummet våger... 7. november er de her.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Høstens høydepunkter står i kø når Bølgen lanserer sitt program for den mørke årstid.

Les også: – Jeg tror ingen blir støtt, selv om det er veldig unorsk

Susanne Sundfør og Marit Larsen presenteres på foajéscene, mens Filharmonien og Cullbergballetten er tilbake i storsalen.

Susanne Sundfør innleder høsten 14. september, og som smørøyet i julegrøten avslutter selveste Sølvguttene høstsesongen med julestemning og julekvad den 12. desember.

– Jeg er i hvert fall fornøyd med programmet, skryter kulturhusleder Andreas Gilhuus om egen innsats for å hente inn både lokale talenter, norske artister og verdensstjerner.

Cullbergballetten fra vårt naboland er tilbake på Bølgen med et forrykende tredelt show. En forestilling Bølgen aldri ville hatt økonomi til å hente inn alene.

Men takket være et utstrakt samarbeid med andre kulturhus i regionen, lar det seg gjøre.

– Vi samarbeider med Nøtterøy, Ibsenhuset og Arendal kulturhus. Det betyr at vi kan tilby artister og kompanier en full turnépakke til en fast pris. Det tilbudet faller de fleste for, sier Gilhuus som også røper at Kulturrådet har hentet hele 300.000 kroner i støtte for å få verdensstjernene til Larvik og omergn.

– Her blir det også skoleforestilling for videregående skoler på dagtid, nevner Gilhuus.

Marit Larsen kommer med et helt symfoniorkester 22. oktober. Også en happening det ville vært vanskelig å få til uten det før nevnte utstrakte samarbeidet mellom kulturhusene.

Og så må vi ta med Oslo-Filharmonien.

– Larvik er en av de få byene utenom Oslo-Filharmonien besøker. De synes rett og slett det er stas å komme hit. Mye på grunn av den fantastiske akustikken i huset, men også fordi de trekker mye folk, sier Gilhuus og røper at denne gangen er det latinsk musikk som skal klinge fra det verdenskjente orkesteret.

Og mer annerledes kunstformidling er i vente fra storsalens scene.

– «Cabaret New Burlesque». Hva er det?

– Det er en fransk oppsetning som jeg og leder av Nøtterøy kulturhus kom over i Paris, forteller Gilhuus.

– En forestilling med et raust innhold av nakne og halvnakne damer. Både klassisk vakkert, men også morsomt, rocka og sexy. Artistene er både gode sangere og arvtakere til en fargerik, amerikansk tradisjon, forteller Gilhuus som forteller at forestillingen har norgespremiere i Bølgen den 7. november.

Også dette muliggjort som en konsekvens av det nære samarbeidet mellom kulturhusene i regionen.

– Slik også med Marit Larsen og hennes strykere. Vi snakker sammen og la inn et bud. Og fire konserter på fire dager er det vanskelig å si nei til, smiler Gilhuus som kan ta sommerferie vel vitende om at mye er spikret, men at mer kommer.

For eksempel Christine Koht med nytt show eller Inger Lise Rypdal og Hege Skøyen med hvert sitt innarbeidede.

Bølgen er i høyeste grad å regne med som en av landets mest populære scener.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags