Herman Wildenveys Poesipris

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lise Fjeldstad blir lørdag tildelt Herman Wildenveys Poesipris under et arrangement på Hergisheim.

DEL

Det litterære selskapet Wildenvey-Selskapet ble stiftet i 1987 og har medlemmer fra hele landet. Hvert år deler selskapet ut Herman Wildenveys Poesipris. Tildelingen skjer i dikterens fødselsmåned juli på «Hergisheim» i Stavern, hvor Herman og Gisken Wildenvey hadde sin bolig fra 1924.

Lise Fjeldstad er først og fremst kjent som en av våre ypperste skuespillere og en av våre ledende sceneinstruktører. På Det norske Teatret, Fjernsynsteatret, NRK TV Drama, Nationaltheatret og andre av landets teatre har hun med stor suksess tolket en lang rekke store roller. Også i mange filmer har vi beundret Lise Fjeldstads innlevelse i og forming av sentrale rolleskikkelser.

Få kan slik som Lise Fjeldstad formidle vakre ord om kjærlighet, både fra scene og i bokform. Hun har selv utgitt og redigert flere bøker om dette temaet, blant annet «En går seg selv så lett av minne» dikt om kjærlighet og «Elskede, elsker du meg?» noveller om kjærlighet. Hennes lune og flørtende, gripende monolog på Nationaltheatret, akkompagnert av pianisten Håvard Gimse, «Kjærlighet og poesi - Spør noen hva kjærlighet er?» var et bevis på hennes allsidighet.

Herman Wildenveys Poesipris skal stimulere interessen for at poetiske verdier får større plass i vår hverdag. Herman Wildenvey var kjent som kjærlighetens dikter.

- Det vil nettopp være i hans ånd at Lise Fjeldstad får poesiprisen, sies det fra Wildenveyselskapet.

Begge hyller kjærligheten i alle dens spennende avskygninger og inspirerer oss til å utforske alt hva den rommer av ømhet og hengivenhet.

Herman Wildenveys Poesipris består av 15.000 kroner og et bronserelieff av dikterens hode, originalen utført av billedhuggeren Ørnulf Bast. Prisen deles i år ut for 11. gang.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags