Enda en festival i gang i Larvik

FØRST UT: Epistel 540: Holbergs opera ble fremført fredag kveld på Herregården. Operaen er skrevet, regissert og fortalt av Terje Tveit.

FØRST UT: Epistel 540: Holbergs opera ble fremført fredag kveld på Herregården. Operaen er skrevet, regissert og fortalt av Terje Tveit. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Epistel 540: Holbergs opera satte årets Larvik Barokk i gang. Helgen blir fylt med musikk og underholdning fra Barokken.

DEL

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, og Fylkesordfører, Rune Hogsnes, erklærte fredag kveld Larvik barokkfestival for åpnet.

– Klassisk musikk er en viktig kulturarv i Norge og vi må bringe det videre, sier Hogsnes.

Han berømmer Larvik for sin kultursatsing og skryter av arrangørene bak Larvik Barokk.

– Vi gleder oss veldig, legger Høiseth til.

Les også: Dette er fyrsten, millionæren og reality-kjendisen som har kjøpt Kristinus Bergmann i Helgeroa

ÅPNET LARVIK BAROKK: Rune Høiseth og Rune Hogsnes erklærte fredag kveld Larvik Barokk for åpnet.

ÅPNET LARVIK BAROKK: Rune Høiseth og Rune Hogsnes erklærte fredag kveld Larvik Barokk for åpnet. Foto:

– Stort talent

Epistel 540: Holbergs opera var først ut på Herregården under helgens festival. Hilde Borgir, som er styreleder i Stiftelsen Tollerodden, skryter av forestillingen.

– Det var utrolig bra. Terje Tveit er en stor mann på sitt vis og de unge jentene var helt fantastiske. Et veldig bra konsept, som også var morsomt, sier Borgir.

Artistene som var med under forestillingen var Terje Tveit, Beate Mordal, Tuva Semmingsen og Markus Kvint. De fremførte en dramatisk og komisk fortelling om Grev Thotts bestillingsverk til Ludvig Holberg om å skrive en opera til hans elskerinner. Operaen er skrevet, regissert og fortalt av Terje Tveit.

EPISTEL 540: HOLBERGS OPERA: F.v: Markus Kvint, Tuva Semmingsen, Terje Tveit og Beate Mordal var artistene i årets første forestilling under Larvik Barokk.

EPISTEL 540: HOLBERGS OPERA: F.v: Markus Kvint, Tuva Semmingsen, Terje Tveit og Beate Mordal var artistene i årets første forestilling under Larvik Barokk. Foto:

Les også: Bruno ser ikke svart på regnet i helga: – Dette været kan jo få folk til å ønske seg innendørs til en av våre konserter

Tredje året

Dette er tredje gang det holdes nye Larvik Barokk, etter at festspillene sluttet med det i 2005. Marcus Bruno i Larvik Barokk sier i et tidligere intervju med Østlands-Posten at det er viktig for dem å bruke byens mer spesielle steder til festivalen. Som Herregården, Tolleroden og Langestrand kirke.

Senere fredag kveld var det Barokkinspirert Gjermund Larsen Trio som sto for tur. Lørdag er det Bachs åndelige univers og vårt på Bølgen, Jazz til Bach til Jazz – Barokkmåltid, på Tollerodden og Swingling Holberg på Norconsult.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken