BYBLOGGEN: Det er nesten utrolig at vi ikke har kommet lenger

Respekt: Jeg hilser flagget av flere grunner og håper de blir færre med årene.

Respekt: Jeg hilser flagget av flere grunner og håper de blir færre med årene.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Skråblikk 

Det er nesten utrolig at vi ikke har kommet lenger, sånn toleransemessig.

Nå vaier Regnbueflagget over Larvik og Stavern, ikke fordi vi mener det er så viktig å flagge for folks seksuelle legning, men fordi vi fremdeles har et samfunn som trenger at flagget heises. Trenger at det ropes høyt. Ropes om respekt, medmenneskelighet og toleranse.

For det er akkurat det man flagger for. At du, vi, alle, skal akseptere at ikke alle er akkurat som A4-mennesket.

For det mennesket finnes ikke. Annet enn i hodene på noen, eller i skissene i tekster. Tekster som styrer regjeringer og land. Som styrer holdninger og som skaper frykt og redsel, og overgrep.

Pride, ropes det og et flott sterkt regnbueflagg heises.

Pride handler om stolthet og respekt og er knyttet til homofil stolthet og har tre hovedpremisser: at folk bør være stolte av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet, at seksuell diversitet er et gode, og at seksuell orientering og kjønnsidentitet ikke kan forandres bevisst.

Tenk at vi må heise flagg for å minne noen på at de må respekter andres seksualitet.

Tenk hvor mange flaggheisinger vi vil få gjennom året hvis vi skal minne folk på all urett som gjøres. All respektløshet vi ser i hverdagen. All intoleranse som både politikere og regjeringer løfter fram og vedlikeholder.

Jeg respekterer Regnbueflagget som nå vaier i Larvik og Stavern, men for meg blir det også et symbol på så mye annet.

Når man ser et flagg som man vet vaier der for at vi skal huske å vise respekt, være tolerante overfor andre mennesker, så gjelder det i så mye mer enn seksualitet.

Vi møter sannsynligvis daglig kommentarer som bryter ned tanker om tro, innvandrere, innflyttere, om kvinner, om barn, om Framfolk og om Larvikinger. Om mye egentlig.

Respektløsheten for andre. Toleransen når det gjelder at andre tenker, virker eller lever annerledes er svak i hverdagsmennesket.

Vi koser oss heller med å vitse litt, fortelle en skrøne, dikte opp en historie, sladre, skravle og le. Noen ganger på måter som sårer andre. På måter som skaper følelser av ikke å være god nok.

Hils Regnbueflagget av de grunner du ser. Og vis i hverdagen hvem du er.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags