Gå til sidens hovedinnhold

Hyller Melodi Grand Prix junior

Galeiscenens yngste er premiereklare

Artikkelen er over 6 år gammel

De som har fulgt med på MGP junior vil garantert kjenne igjen sangene som skal fremføres på Galeiscenen i Fredriksvern Verft denne helgen.

Da inviterer teatergruppa Galeiscenens yngste til familieforestillingen «I samme gate».

Historien finner sted i et nabolag der sommerferien er i gang. Alle barna gleder seg til den tradisjonelle sommerfesten. Men ”tidsklemma” råder i gata. Foreldrene har ikke tid til å arrangere sommerfest. Dermed må barna selv ta ansvar og sørge for at det blir gjort, noe de utmerket godt klarer selv.

Med for første gang

To av barna på scenen er søstrene Linnea og Mira S. Dolven fra Stavern. De gleder seg til å vise fram showet, som er satt opp med god hjelp av instruktørene Hilde Dahl og Hanne Kristoffersen.

– Vi har øvd masse! Det er så gøy. Jeg skal gjøre litt forskjellig på scenen, forteller Linnea, som er med på teaterforeningens sommershow for første gang.

Storesøster Mira har litt mer erfaring. Hun gleder seg til å fremføre sangen «Alltid være barn» sammen med Amelia O. Alvarez.

– Jeg tror andre barn vil like forestillingen, fordi det er en fin opplevelse man blir glad av, sier hun.

Teatergruppe i vekst

Instruktør Hanne Kristoffersen har hatt en finger med i manusskrivingen, men understreker at dette først og fremst er et produkt av barnas teaterøvelser gjennom semestret.

– Dette er en forestilling av, for og med barn. Vi har jobbet den fram gjennom øvingene dette semesteret, sier instruktøren, og skryter av de unge aktørene som har blitt flere det siste året.

– Vi var kun åtte medlemmer en periode. Men nå har vi fått en vekst igjen og er 22 medlemmer. Det er veldig moro. Barna er fra 7–17 år og samarbeider godt sammen, til tross for litt aldersspredning, sier Hanne Kristoffersen, som har vært engasjert i Galeiscenen siden 2003.

Fikk skryt

Til generalprøven tirsdag kveld var Larvik Barne- og Ungdomsteater invitert. De ga mye ros til de unge skuespillerne i nabobyen, og likte spesielt godt at de har basert forestillingen på låter fra Melodi Grand Prix junior.

– Jeg kjente igjen mye av musikken. De som sto på scenen var veldig flinke til å synge og hadde masse energi, skryter Ingrid Omland Sørum.

Aktiv sommer

Med denne forestillingen starter også sommersesongen i det gule skuret fra 1700-tallet, der det er lagt opp til et variert program.

Skuespiller Ingar H. Gimle, visesanger Louis Jacoby, jazzgruppa Haakon Graf Trio, den lokale dansegruppa KompaniKontra og Rakkestuten blandakor er blant dem som skal underholde.

Men først ut i sommerprogrammet er de yngste med forestillingen ”I samme gate” som har premiere på Galeiscenen på Fredriksværn Verft lørdag 30. mai, og spilles også søndag.

Kommentarer til denne saken