Noen for å ta en øl og et glass vin. Andre for å oppleve konsert med Det Betales.

Det er god stemning på brygga denne kvelden. Folk har funnet seg bord. Ved et av bordene sitter Peder Tørdal og Kari Ullmann fra Skien.

- Vi har hytte her ute. Derfor er det alltid hyggelig å ta seg en tur ned hit for å ta et glass vin, sier Ullmann.

De ferier i Nevlunghavn hver sommer.

- Det låter kanskje som en klisjé, men sommeren er ikke det samme uten å være her, forklarer Ullmann, mens Tørdal sitter ved siden av og nikker samtykkende.

Hun synes det er et passende antall mennesker i Nevlunghavn.

- Jeg synes det er bra Havna ligger litt i skyggen av Stavern. Derfor er det ikke like mange mennesker her. Det resulterer i kortere køer, og det er bra, påpeker Ullmann.

God sjømat og godt drikke er lett tilgjengelig i Nevlunghavn.

- Vi kjøper mye krabber, hvitvin og øl, forteller Tørdal.

Hjemme på hytta venter fiskesuppe. De er bare nedom brygga for få seg et glass med henholdsvis øl og hvitvin. Derfor er de usikre på om de får med seg kveldens konsert.

- Peder er kokken og har laget fiskesuppe. Det ser ikke ut til at det blir konsert i kveld, forklarer Ullmann.

Etter mange sommere i Havna. Har det resultert i mange minner.

- Jeg har mine beste minner fra ungdommen. Da satt vi og så på gutter her nede, forteller hun, mens latteren sitter løst. De begge konkluderer med en ting.

- Vi synes stedet her ute er en idyllisk perle. Vi har tenkt å være her så lenge været er bra, forteller de før de rusler hjem til et utsøkt måltid på hytta.

Mannen som sto bak lørdagens konsert Bjørn Larsen var fornøyd med oppmøte.

- Det her blir den største konserten som finner sted her i sommer. Derfor er det hyggelig at det er et såpass oppmøte, sier han fornøyd.

Selv om det ikke er stinn brakke, plager ikke dét arrangøren.

- Nei, dette er helt fint. Jeg ønsker ikke at dette stedet skal bli like folksomt som Stavern. Jeg tror folk trives slik det er nå, forklarer han.

Drammensbandet Det Betales er et band som spiller cover av The Beatles. Et kjent band innenfor og kanskje utenfor landets grenser. Da de har opptrådt på legendariske The Cavern Club i Liverpool flere ganger. Stedet hvor inspirasjonskilden The Beatles unnagjorte 200 konserter tidlig på 1960-tallet. Ikke nok med det. The Beatles første manager Alan Williams har utropt Det Betales til Verdens beste Beatles tribute band. Vokalist i bandet Tor Olsen synes det er stas å spille i Nevlunghavn.

- Det er fint å være tilbake. Dette er andre gangen vi spiller her. Her er det god stemning, sier bandets patriark, som har vært med i over 25 år.

Vokalisten har vært og spilt i distriktet opptil flere ganger de siste årene

- Det er alltid bra stemning når vi spiller i denne byen, sånn har det alltid vært, sier han, mens han tusler videre for å få seg munduren til kveldens konsert.

Det Betales klarte nok en gang å skape en flott atmosfære i Havna. ØPs utsendte observerte at det tok relativt kort tid før de første entret dansegulvet, da andre låt føk ut av høyttalerne var allerede dansegulvet bemannet. En flott kveld i Nevlunghavn.