Isabel Blanco stiller ut sine indre krigere

Utstillingsklar: Isabel Blanco er klar med sin utstilling «Mind Warriors» i Bølgen fra 1.- 18. august. Håndballspilleren har hatt kunstmaling med seg i nærmere ti år etter at hun gikk på kunstskole i Aalborg. Motivene er skapt fra fantasifigurer satt inn i hendelser og erfaringer med egen indre dialog. (Foto: Torgrim Skogheim)

Utstillingsklar: Isabel Blanco er klar med sin utstilling «Mind Warriors» i Bølgen fra 1.- 18. august. Håndballspilleren har hatt kunstmaling med seg i nærmere ti år etter at hun gikk på kunstskole i Aalborg. Motivene er skapt fra fantasifigurer satt inn i hendelser og erfaringer med egen indre dialog. (Foto: Torgrim Skogheim)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Isabel Blanco viser sin kunstnerside med maleriene i serien «Mind Warriors». Fra i dag til 18. august vises 15 av hennes verk i Bølgen kulturhus i Larvik, og spenningen er naturlig nok stor for bergenseren.

Blanco, som til vanlig spiller håndball for Larvik HK, har lenge gått kunstens veier for å finne utløp for sine kreative sider. Med kamera og pensel byr hun på det som foregår i hennes sinn og andres.

– Jeg bestemte meg for tittelen på utstillingen før jeg hadde malt et eneste bilde. Jeg hadde lyst til at det skulle handle om de tingene som skjer i hodet. Den indre stemmen og dialogen man har med seg selv. På godt og vondt, forteller bergenseren.

Motivene er preget av fantasi-figurene hennes satt inn i en setting eller et miljø som viser en forbindelse med det indre eller de ulike tilstandene.

Det var da hun spilte håndball i Danmark at kunstinteressen virkelig tok til. Hun gikk kunstskolen i Aalborg ved siden av idretten og har holdt penselstrøkene vedlike siden.

– Maling er en ting i livet mitt som er utrolig viktig. En kanal til å få ut ting og uttrykke meg på.

Livshendelser fra eget og andres liv er inspirasjon. Som håndballspiller måles hun hele veien og det har gjort henne mer bevisst på den indre stemmen i henne.

– Jeg har lært en del underveis og at det går an å takle det negative. Jeg har jo hatt mine opplevelser i livet som jeg har jobbet med. Derfor er det interessant å prøve å få noe av det ut.

Fra i kveld står 15 av hennes ferskeste malerier klare i kulturhuset Bølgen. Sammen med en spent maler.

– Det er alltid nervepirrende med hva folk synes, selv om jeg er fornøyd selv. Jeg lurer jo selvsagt på hvordan det blir mottatt, og om jeg får solgt noen. Det er dette jeg vil, og da må man ta noen sjanser og tørre å utsette seg for litt farer.

Blanco har med seg tegneblokk overalt og har ikke nødvendigvis hele bildet klart basert på en tegning.

– Jeg kan tegne noe og så se at det passer med noe i etterkant og sette det sammen. Jeg lager også flere bakgrunner for å teste om de passer med tegningene.

Studerer man bildene litt, finner man flere lag og situasjoner som sammen med en sterk kontrastbruk vekker nysgjerrigheten.

– I forrige utstilling hadde jeg ingen titler. Nå har jeg det og det gir en liten pekepinn på hva jeg mener. Men det viktigste er å gi en opplevelse til den som ser det, og ikke nødvendigvis at de ser akkurat det samme som jeg tenkte da jeg malte.

Hun startet på første maleri til utstillingen i 2009. Som profesjonell håndballspiller, tar det gjerne mye av tiden hennes bare det.

– Det er sjelden jeg maler noe ferdig, men når det skulle bli utstilling måtte jeg jo fullføre en del. De to-tre siste månedene har jeg malt på høygir for å få ting ferdig, smiler hun.

En rastløs sjel i tillegg gjør at mange baller må plukkes ned fra luften ved siden av håndballen.

– Men det er sånn det funker for meg.

De siste dagene har det gått i ett med telefoner hit og dit, kjøring av bilder, trykking av plakater og promotering av åpningen. Og hun understreker at kveldens åpning er for alle som vil.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags