Gå til sidens hovedinnhold

Jørn Lier Horst: - Dette var nok litt i overkant!

Artikkelen er over 7 år gammel

Mottok en noe spesiell henvendelse fra en skoleelev på sosiale medier.

Jørn Lier Horst fra Stavern nyter suksess som krimforfatter om dagen. Ikke minst fører det til mange henvendelser, og av det ymse slaget, både på Facebook og Twitter.

- Jeg pleier spesielt å være imøtekommende med skoleelever som har valt å skrive om bøkene mine, men enkelte henvendelser er nok litt i overkant, sier Horst til ØP Nett, og legger til at han tar det hele ganske så humoristisk.

Ikke lest boken

«Hei Jørn! Jeg skriver bokrapport på boken vinterstengt sammen med to andre og fikk i oppgave å skaffe et bra sammendrag av boken.

Jeg har på grunn av personlige omstendigheter ikke fått lest boken og vet derfor ikke hvilket sammendrag som er bra. Derfor tenkte jeg at jeg heller kunne spørre den personen som antakelig kan boken best.

Kan du sende meg et sammendrag på ca. 100 – 200 ord?» lyder det i en av meldingen Horst har mottat.

Og her hentet fra Twitter:

«Hei! Jeg skal skrive en fordypningsoppgave om deg og boka vinterstengt, og i denne anledningen tenkte jeg å få vite noe om deg, men jeg har lett og lett, uten hell. Derfor lurer jeg på noe av dette: Fødselsår, hjemsted, bakgrunn, utdannelse, familie, når han/hun debuterte som forfatter, hvem han/hun skriver for (barn, unge, voksne), eventuelle priser/hedersbetegnelser, hvilke sjangre han/hun har jobbet med, språk, samfunnsengasjement osv.»

Den siste meldingen klart en videresendelse av utlevert oppgave.

Begge meldingene har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier, og saken på Facebook har allerede fått nærmere 2.500 likes.

Noen hjelp fra den populære forfatteren kan nok imidlertid elevene neppe regne med å få i denne omgang.