- Det betyr veldig mye for meg å få denne prisen, sier Torgeir W. Skancke (35) fra Larvik.

Skancke (35) er utdannet fotograf. I 1995 begynte han å jobbe som journalist i fagbladet Jakt og Fiske, og pendler daglig til kontoret i Asker. I 2002 ble han redaktør for jaktstoffet, men rakk likevel å fullføre serien som han i går fikk journalistprisen for.

- Det er en serie jeg har jobbet med i halvannet år. Jeg brukte 200 kilder, og presenterte serien på totalt 15 sider.

I artikkelserien retter han søkelyset mot rovfisket i Skagerrak, og viser hvordan politikk og næringsinteresser truer en naturforvaltning.

- Jeg har tidligere laget en serie om skogbruk og naturødeleggelser, og dette er en slags oppfølging til det. Det virker som juryen også har vektlagt mitt tidligere arbeid, sier han.

Ifølge juryen er serien et særdeles godt eksempel på gjennomført undersøkende journalistikk. Prisen gis ut av Norges Jeger- og Fiskerforbund

Prisen skal gis til et journalistisk arbeid som er resultat av oppsøkende, undersøkende kildekritisk arbeid, og som representerer en nyskapning. I pr har juryen vektlagt at Skancke flere ganger har fått hederlig omtale for sine undersøkende reportasjer, og ifølge juryen går ikke av veien for å rette kritisk blikk også mot de interesser som står bak hans eget blad.

- Kritisk journalistikk er et tålmodighetsarbeid og et detektivsarbeid som innimellom kan være veldig slitsomt. Dette er den største anerkjennelsen jeg har fått som journalist og fotograf, og det betyr mye i mitt videre arbeid, sier Skancke.