Det var mange små ansikter som kikket tilfreds mot himmelen med gnistrende blikk da de hvite fillene dalte ned. Utenfor Lardal barneskole var det yrende liv i det kraftige snøværet, og rumpeakebrettene blafret i snøfonnene. Som ivrige snøtroll løp ungene opp og akte ned igjen - løp opp og akte ned igjen - flere timer i reprise.

Ikke minst var det små skispirer som lysnet opp da snøen la seg i et stort teppe.

- Nå skal jeg hjem å gå på ski, annonserte Benjamin Jonsen fornøyd. Audun Melby Jacobsen fortalte stolt at han allerede har gått skirenn på Borgen tidligere i vinter. Men han satte synlig pris på å få mer snø i løypene. Nå kan skiløperne i Lardal forvente seg ordentlige vinterforhold i sporene.

Også Harald Årsbogg i Svarstad skisenter smilte bredt i det tette snødrivet i går.

- Hvis vi får en dag til med så mye snø som vi har fått nå, så kan vi satse på åpne deler av anlegget, annonserte daglig leder. Han krysser fingrene for ytterligere 20 centimeter med snø.

- Det snør faktisk mer her enn på Kongsberg, la senterlederen til, og smilte lurt - og litt hovmodig.

Dermed kan skientusiaster vente seg snarlig åpning av Svarstad Skisenter, men det blir imidlertid uten stolheis. Den omstridte heisen ble først meldt ferdigstilt til 1. februar, men tidsskjemaet holder ikke, og heisen vil ikke stå ferdig før etter påske.