Søndag 10. desember er det klart for det årlige juleshowet til Makalausen Revygruppe på Bjerkely i Hvarnes.

Forberedelsene til årets juleshow er i full gang, scenen begynner å ta form og det øves på både tekst og regi på lokalet. 19 engasjerte unger følger godt med når regiansvarlig Ann Kristin Holt Mikalsen går gjennom manus – de gleder seg veldig til å stå på scenen.

I år settes opp «Pulverheksa og Julenissen». Pulverheksa får besøk av julenissen. Han trenger nemlig hjelp til å finne ut av hva alle i pulverskogen ønsker seg til jul i år. Men Reinsdyra er på årsmøte i transportarbeiderforbundet, så hvordan skal nissen komme seg rundt da? Sammen med julenissen reiser pulverheksa rundt i skogen og møter alle som bor der. En suppegjøk, en drømmeprins, politimannen og tyven, småtroll, en krokodille og mange flere gleder seg til jul.

– Det er så godt å være innom Bjerkely igjen! Varmen, gleden og samholdet preger hele gjengen av store og små. Vi må kanskje advare trofast bygdefolk om at det blir flere nye julesanger i år. Men vi garanterer julestemning altså! Skikkelig god og deilig julefølelse, sier Ann Kristin.

– Det er veldig moro å se at så mange unger ville være med på årets juleshow, håper mange tar turen til Bjerkely denne søndagen, sier revysjef Susanne Bøhler