-Vi ville lage en festdag for barn og familier med fokus på vår visjon: «Jesus til barna.»

Vi ønsket også å samle familier fra menighetene, kirkene og barnegruppene i Vestfold, forteller Irene Gundersen, søndagsskolekonsulent i Vestfold krets.

Mange aktiviteter

Søndagen startet med blå himmel og sol, og de første timene koste små og store seg med morsomme aktiviteter og å se på dyra.

-Over 450 deltagere fylte parken. Og vi er så takknemlige for våre 40 frivillige som gjorde en fantastisk innsats som vaffelstekere, innsjekkere, lykkehjulsnurrere og «ballonglagere», og flere var også med å lage sceneshow. Spesielt er det gøy at mange ungdommer deltok som frivillige denne dagen, til stor glede for barna, forteller Gundersen.

Regnværet kom

Det fine været varte dessverre bare de første timene, og når sceneshowet skulle starte var det kraftig regnvær.

-Været skapte litt problemer for oss, så det ble litt kaldere og lengre enn vi hadde planlagt. Men, på tross av dette var det mange store smil under regnhettene, sier søndagsskolekonsulenten.

- Hva synes du om Foldvik som et sted for et slikt arrangement?

-Foldvik er attraktiv for oss med mange morsomme aktiviteter, og fine dyr. Hyggelige eiere har tilrettelagt godt for arrangementet. Som alle typer ute-arrangement er slike steder sårbare ved store nedbørsmengder.

Mulig tradisjon

- Kommer dette til å bli en årlig tradisjon?

-Kretsstyret skal evaluere arrangementet og deretter bestemme seg for om dette blir en årlig happening. Vi har fått tilbakemeldinger fra flere om at de gjerne kommer igjen. Dette var første gang vi arrangerte dette, og vi er så glade for den enorme responsen vi fikk fra menigheter, kirker og grupper i Vestfold.