Klara jakter på misser i Vestfold

Klara Szalai Ørbæk hjemme i Larvik. Bak henne henger et fotografi fra et av høydepunktene i hennes egen karriere.

Klara Szalai Ørbæk hjemme i Larvik. Bak henne henger et fotografi fra et av høydepunktene i hennes egen karriere. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Klara Szalai Ørbæk (44) fra Larvik arranger kurs for Miss Universe Norway i Sandefjord.

Søndag er det det tips om hvordan man skal framstå på scenen som gjelder når den tidligere danseren inviterer jenter i alle aldre til Sandefjord.

- Har man en drøm om å en gang bli modell eller å være med i en skjønnhetskonkurranse er det viktig at man lærer å gå riktig og poserer profesjonelt på en scene eller en catwalk, sier Klara Azalai Ørbæk.

- Det er helheten som er viktig når man skal vise seg fram. Miss Universe er ikke bare en skjønnhetskonkurranse. Den som vinner en slik konkurranse er «dronningen på scenen». Jenta må «mestre scenen». Det er hele personligheten som teller, sier Klara Szalai Ørbæk.

Skal inspirere jenter

For andre året på rad er den tidligere suksessrike danseren, som opprinnelig kommer fra Budapest i Ungarn og som har 26 år bak seg som profesjonell danser, engasjert av arrangøren for Miss Universe Norway. Siden i fjor har hun holdt kurs landet rundt for å inspirere jenter til å delta i konkurransen, og førstkommende søndag holder hun altså kurs i Sandefjord.

Håper på mange Vestfoldinger

Kurset søndag er åpent og gratis for alle interesserte jenter fra Vestfold, og for jenter i alle aldre.

- Men det er kun de mellom 18 og 26 år som kan gå videre til precasting i Oslo og uttaket til finalen, sier Klara Szalai Ørbæk.

- Møt fram med sko med høye heler og gjerne trang bukse eller tights. Håper svært mange jenter er interessert å forsøke å starte på en karriere på denne måten, oppfordrer Ørbæk.

Kurset arrangeres hos Ragnes Danseskole, Dansens Hus i Sandefjord, fra klokken 12.

Ufortjent dårlig anseelse

Klara Szalai Ørbæk sier missekonkurranser for ufortjent kritikk i Norge.

- I Norge har dessverre ikke slike konkurranser like høy status som i andre land, og det forstår jeg egentlig ikke. Jeg føler at slike konkurranser får en ufortjent dårlig kritikk, og at de fremstilles på en gal måte. Det er langt fra bare utseende som teller. Derfor er en slik «utdannelse» som jeg kan gi viktig for dem, sier hun til avisa.

Finalen i årets Miss Universe Norway arrangeres i Kragerø i juni. Vinneren får, i tillegg til deltakelse i den internasjonale Miss Univserse konkurransen, hjelp til modelloppdrag innen reklame og markedsføring.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags