Gå til sidens hovedinnhold

Hyllest til en legende på Mikrobryggeriet

Artikkelen er over 3 år gammel

En torsdag i august skal en stor stjerne hylles på Mikrobryggeriet. Leonard Cohen sitt repertoar har blitt plukket ned og skal fremføres av en kvartett fra nabobyen.

Torsdag 10. august skal Henriette Berggren, Siv Fagervoll Gunnestad og to gitarister hylle Cohen i sin konsert på Mikrobryggeriet.

- Sammen med to gitarister skal vi tolke og gjenskape sangene til legenden Leonard Cohen. Vi har jobbet sammen om dette prosjektet siden høsten 2015, og har allerede holdt fem konserter i Sandefjord, sier duoen Berggren og Fagervoll Gunnestad.

De driver med sang og musikk på hobbybasis i hjembyen Sandefjord, og har spilt sammen i halvannet år.

- Vi utfyller hverandre veldig godt, og gleder oss til å gjøre dette i Larvik. Jeg har bestandig vært veldig nær Cohens musikk, og det føltes veldig riktig å sette opp en konsert til hans hyllest, forklarer Henriette.

LES OGSÅ: – Jeg elsker norsk rock!

En «nedpå» konsert

De beskriver at de vil danne et bilde og illustrere noe med musikken og coverversjonene de gjør av legenden.

- Jeg driver med litt kunst på siden, og det går veldig parallelt med musikken når jeg vil formidle noe, sier Berggren.

- Det finnes ikke så mange rene Cohen-konserter, hvor det kun er han som covres. Vi skal kun bruke hans låter, og skape en nærhet og en musikalsk opplevelse for de som tar turen, forteller Siv.

Henriette har hørt på Leonard Cohens sanger siden hun var liten, og det var hun som introduserte Siv for Cohen og hans repertoar.

- Jeg hadde faktisk ikke hørt særlig mye av han tidligere, men det tok ikke lang tid før jeg var dypt fascinert i måten han skrev tekstene sine på, forklarer Gunnestad.

Jentene kan love en behagelig og senket stemning på Mikrobryggeriet den 10. august.

- Vi skal ha en veldig «nedpå» konsert. Folk kan komme hit for å høre på tekstene, men likevel få med seg den roen som er å finne i sangene hans, sier Henriette.

LES OGSÅ: DeLillos skapte stemning i Kjerringvik

- Mer enn bare visekveld

De har valgt sanger som er spredt utover Cohens karriere, og fokuserer først og fremst på å formidle historiene på best mulig måte.

- Dette er mye mer enn bare en visekveld. Vi har øvd inn duetter, solonummer og gjør det vi kan for å skape harmoni for publikum, forteller Siv.

Siste konserten deres var i februar, så nå gleder venninnene seg til å ta frem stoffet igjen og øve inn sangene.

- Vi gleder oss jo veldig, det er alltid spennende å skulle legge frem noe så nært og stemningsfullt. Nå gjenstår kun terping før vi skal gå på scenen, smiler Berggren.

- Så håper vi at folk liker det vi driver med. Vi vil gi publikum en følelse av å være med på en varm og lun konsert, legger Gunnestad til avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken