Hex A.D., med gitarist og vokalist Henrik Kaupang i spissen, er et band med beina godt plantet i den klassiske hardrocken. Bandet beveger seg mellom tunge og seige riff, akustisk folkrock og bombastiske improvisasjoner.

Deres hittil to album «Even the Savage will see fair play» fra 2012 og den ferske «The last nail in the Coffin Lid» har begge høstet strålende kritikker.

Metal Militia er Norges fremste Metallica-tributeband, som knuser alt i sin vei med sylskarpe tolkninger av sine helter.

Les også: Gitarfestivalen er klar for billettsalg

Les også:  En opplevelsesrik vår i vente

Her blir det mimrekveld for rockehuer! Festen avrundes med Atle & Anders som snurrer rockeskiver utover natta.

– Dette blir en kanonaften med noe for alle med over middels rockefot. Metallica funker jo for de fleste rockere, og dette coverbandet gjør det bedre enn de aller fleste. Og med nye låter fra Hex blir dette en helaften i rockens tegn, sier Anders Buaas som er en av arrangørene.

– Etter konsertene fyrer vi opp rockeskiver over anlegget, slik vi pleier på rockekveldene. Sett av kvelden og ta med luftgitaren, legger den andre arrangørene, Atle Rasmussen til.

Sammen arrangerer de to også rene rockeskivekvelder på Pica Pica i tillegg til Live Rockekvelder.

Knallsuksess

– 25. februar er en konsert vi gleder vi oss voldsomt til. Forrige gang vi spilte i Bølgen var releaseparty for vårt andre album og det ble en knall suksess, forteller Henrik Kaupang.

– Bølgen er en strålende scene med lydfolk i verdensklasse, så man vet allerede før man kommer at ting er på stell, fortsetter han.

Med Hex A.D. har han satt sammen en konsert som tar for seg låter fra to album, samt materiale fra den kommende EP.

– Hex A.D. er i disse dager i full gang med å skrive låter til neste album. Som låtskriver vil jeg si at vi nok har gått ned til kjernen av den tunge rocken, og det virker som om materiale bærer preg av at bandet har skrevet og øvd inn ting sammen, røper Kaupang.

Ellers nevne han at det siste album «The last nail in the coffin lid» vil bli tilgjengelig på fysisk format i løpet av våren, og at de har en EP på vei som heter «Candlelit graves and the seeds of delight».

Metallica

– Når det gjelder dette Metal-Militia, så kjenner vi noen av medlemmene fra tidligere. Metallica- mimring blir det jo naturligvis også masse av denne kvelden. Metallica er et band vi har vokst opp med, som alle andre hardrockere, sier Kaupang.

– Gutta i Metal Militia vet hva de driver med, og at de sammen med oss kommer til å lage en riff-fest ikke hørt på denne siden av elven Jordan kan jeg vedde fingertuppene mine på, avslutter han.