Alt fra filmmusikk til opera og dans var representert under forestillingen. Til tross for sommerværet trakk konserten godt over halvfull sal til Bølgen.

Solistene og stykkene kom som perler på en snor under fredagens jubileumskonsert med Vestfold Symfoniorkester i Bølgen. Blant solistene VSO hadde med seg til Bølgen for anledningen var Eli Kristin Hanssveen (sopran), Thomas Ruud (tenor), Marius Roth Christensen (tenor) og Jan Erik Fillan (tenor).

Applausen fra den ene solisten var knapt avtatt før neste stjernesolist sto klar på scenen. Sommerkonserten bar tydelig preg av jubileet som nå feires for VSO, som i år fyller 50 år. Fredagens konsert var den første av to store jubileumsprosjekter i den anledning.

 

Sommerlig repertoar

Fredagens konsert var lett og sommerlig, med stor variasjon i repertoaret. Alt fra opera til musikalsjangeren og til filmmusikk var representert under konserten. Blant annet fikk publikum smakebiter fra John Williams' Star Wars-soundtrack og Badelts musikk til filmen Pirates of the Caribbean fungerte som et energisk og annerledes innslag.

Operasjangeren ble representert blant annet med utdrag fra Puccinis La Bohème.

Numrene «Anthem» fra Chess og «I Dreamed a Dream» fra Les Misérables var blant musikalstykkene på kveldens program.

Hadde med seg 100 korister

Ved siden av rene innslag fra solister og orkester deltok også et storslått kor under VSOs jubileumskonsert. Koristene var blant annet fra Tjølling sangforening, og utgjorde totalt 100 sangere. Bak orkesteret skapte de en storslått ramme for jubileumskonserten.

Også med ballett

Som prikken over i-en hadde VSO også med seg dansere fra Ballettskolen Sandefjord.

Alt i alt presenterte konserten det meste av musikalske orkesteruttrykk, i samspill med solistsangere, korister og ballettdansere. Sammen skapte de en verdig markering av 50 år med Vestfold Symfoniorkester.

Ny konsert i kveld

Etter konserten i Larvik, markerer VSO videre ved å holde konserten i Hjertnes kulturhus i kveld. Konserten anbefales for alle som liker allsidig orkestermusikk og ønsker å feire 50 år med VSO.