Må avlyse alle konserter i sommer

SLÅTT UT: Louis Jacoby er slått ut av et virus og kan ikke spille konserter denne sommeren.

SLÅTT UT: Louis Jacoby er slått ut av et virus og kan ikke spille konserter denne sommeren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommermånedene er halvparten av inntektsgrunnlaget til trubaduren Louis Jacoby. Nå er den store mannen slått ut av et bitte lite virus, men musikalske venner stiller opp.

DEL

Denne uken skulle Louis Jacoby hatt to konserter sammen med Lars Martin Myhre i Vestfoldfestspillene. Men Louis har måttet avlyse alle konserter i mai og juni. Et virus har satt seg på stemmen, og konsertene har gått fløyten én etter én. Trubaduren fortviler, men artistvennene stiller opp.

– Jeg fikk det på en tur til Syden. Hele familien ble rammet, men de andre er friske. For meg er det nå bare leit og fortvilende det som skjer, sier han og tenker like mye på publikum som på de tapte inntektene.

Tar grep for publikum

– Det er på sommeren jeg gjør halve årsinntekten og nå får jeg tre måneder uten lønn. Men ansvaret for publikum tynger veldig. Det er solgt masse billetter. Noen steder er det utsolgt. Tenk bare på Galeiscenen der jeg har en sterk sommertradisjon, sier han stille.

Han har jobbet hardt for å løse floken og flere artistvenner har stilt opp.

– Jeg tro nå folk får noe å glede seg til, lover han.

Det er mange hensyn å ta når en må avlyse en konsert.

– Jeg tror jeg kan telle på en hånd de gangen jeg har måttet kaste inn håndkleet i løpet av et langt artistliv, sier Louis. Jeg har stilt på scenen med krykker og gips og med høy feber. Man trosser alt når det er konsert Men når stemmen svikter, da har man ikke mye å stille opp med.

Les også: Her er sommerens premierer

Les også: Nå kan små og store dra på musikalskole

Galeiscenen får erstatning

– Lars Martin Myhre har reddet meg ut av mange situasjoner i denne perioden, og nå stiller han med et fantastisk konsept på Galeiscenen 11. og 12 juli.

Som erstatning kommer forestillingen «Kårner Café» som Myhre har turnert land og strand med sammen med tekstforfatteren Ingvar Hovland.

– Og det er ingen dårlig erstatning. Ingvar Hovland står bak tekster som «Månemannen», «På Bredden» og «Liten fuggel» som Vamp synger.

Den siste datoen på Galeiscenen har han også et alternativ.

– Torsdag den 13. Blir det Galeikonsert med Vigdis Wisur. Hun har vært med meg på mange forestillinger – på lanseringer og jubileumskonserter. Hun er min makker på Puslespill- og Måneskinn-innspillingene, og hun er en aldeles fantastisk artist men den vakreste stemme du kan tenke deg, sier Jacoby.

Håper på rask tilbakekomst

– Nå håper jeg å bli fort bra. Dette har vært en påkjenning for humøret og økonomien. Men verst av alt er det å ikke kunne stille opp for mitt publikum. Det er jo det morsomste jeg vet å sitte på scenen med et lyttende publikum. Jeg søker all hjelp jeg kan, og håper å være tilbake snart. Helsa kan en ikke noe for, men jeg er en kunstner når det gjelder å ha dårlig samvittighet. Men jeg er mest glad nå – for at så gode krefter stiller opp. Jeg tror på fulle hus på Galeiscenen, og gleder meg til å være tilbake der til neste sommer.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags