Stavern mannskor velger seg mandagskvelden i år

MANDAG: Stavern mannskor inntar Fredriksvern kirke med en mandagskosnert nå.

MANDAG: Stavern mannskor inntar Fredriksvern kirke med en mandagskosnert nå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

År etter år har de ærverdige sangere i Stavern mannskor kjempet om publikum på en søndag før jul. Samme søndag som det hvert år er en håndballfinale med ofte norske farger på banen. I år tok de ikke sjansen og legger julekonserten sin til mandag

DEL

Siden starten i 1947 har mannskoret i Stavern hatt en julekonsert nesten hvert år. År etter år har de lagt den tradisjonelle julekonsert til en søndag før jul. Og år etter år har de norske håndballjentene spilt seg til mesterskapsfinaler den samme søndagen.

– Koret har hatt julekonsert fjerde søndag i Advent, men da det har vært finale i håndball som ikke var bra for frammøte i kirken i flere år, derfor prøver vi mandag i år, forteller nestformann John Kalvik før konserten førstkommende mandag.

At den endringen kom det samme året som de norske håndballdamene er lenger unna en finalehelg enn de noensinne har vært, får så være. Det viktigste er at folk kommer til Fredriksvern kirke for å høre god mannssang.

Årets gjestesanger er ingen ringere enn Anders Gjønnes, som man kanskje kan utrope til årets desidert mest hørte lokale sangsolist. Han har faktisk gjestet veldig mange av årets julekonserter. Både innen kor og korps.

– Noen synes gamlingene er flinke til å synge og vi fikk fin kritikk etter at vi sang i Minnehallen under 100-årsmarkeringen etter første verdenskrigs falne, forteller nestformannen.

Dirigenten, Maria Merethe Trøen, er også sanger og vil både synge og lese Juleevangeliet under konserten.

Men det er mannsstemmene som skal runge tydeligst. Det kan man være sikre på.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags