Hver tirsdag gjennom skoleåret samles ungdommer fra 8. klasse til 3. klasse på videregående i Nanset Kirke. Slikt blir det musikk og gode opplevelser av.

– Nanset Tensing har holdt på i over 15 år, og er et ungdomskor med over 45 ungdommer, forteller Rebekka Dvergastein Dahle som jobber i Nanset kirke.

De samles til øvelse hvor ungdommene selv drifter arbeidet. Her kan man engasjere seg i undergrupper som minikor, teknikk, matgruppe, drama eller media. Alt ettersom hvilken interesse man har.

– Tensing er et konsept utviklet av KFUK-KFUM hvor mottoet er «Ungt ansvar, voksent nærvær». Dette gir seg til kjenne gjennom at ungdommene selv bestemmer det meste. De velger selv styret gjennom demokratisk valg og her tas de aller fleste avgjørelser, forklarer Dvergastein Dahle.

LES OGSÅ: Gleder seg til disko, innebandy og spill i kirken annenhver fredag

Nå nærmer høstens høydepunkt seg

Mandag inntar Nanset Tensing Teaterhuset Munken med sin egenproduserte høstkonsert. Og den spiller de to ganger i løpet av kvelden. Det skulle gi både plass og mulighet til et stort publikum.

– I løpet av 10 tirsdager har ungdommene og et knippe konfirmanter laget konserten «Midt imellom», røper Dvergastein Dahle.

Dramaleder Mina Wathne (17) vet mer om hva årets konsert handler om.

– Midt imellom handler om hvordan ungdommer kan synes det er utfordrende å finne sin plass innenfor kristen tro og i hverdagen generelt. Vi følger Eva på en liten indre reise der hun prøver å finne sin plass i troen og hverdagen, forteller hun mens dirigenten også vil ha et ord med i laget.

– Vi synger mange forskjellige sanger. Alt fra Geronimo til Påfugl av Karpe Diem. Koret har jobbet bra hele høsten, avslutter dirigent Stine Søreide (17).

Bildeserie

Veldig mange koste seg med Halvdan Sivertsen og Kick i Nanset kirke torsdag