Mannskorets julekonsert

Julekonsert: Jubilant Stavern mannskor inntar Fredriksvern kirke 19. desember for sin julekonsert.Foto: Privat

Julekonsert: Jubilant Stavern mannskor inntar Fredriksvern kirke 19. desember for sin julekonsert.Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Stavern mannskor har en lang tradisjon med julekonserter. Og i år er de selvfølgelig på plass igjen.

DEL

Jubilanten Stavern Mannskor er 70 år, og begynner å bli klare til den tradisjonelle julekonserten i Fredriksvern kirke, sammen med Maria Merete Trøen Amundsen.

I år er det 70 år siden Stavern Mannskor ble startet, og en av dem som var med på dette, var Håkon Raugland. Han var også var korets dirigent i mange år.

– På den første julekonserten for 70 år siden var det Håkon sin kone, Annemor som var solist og fremførte sangen «Det hev ei rose sprunge». Dette er en sang som har vært med koret på alle julekonsertene med en litt annen tekst i form av «En rose er utsprunget». Denne sangen vil selvfølgelig også være med i år, forteller korets Runar Larsen.

– I jubileumsåret og på vår 71nde julekonsert vil vi også vende tilbake til kvinnelig solist. Da vi spurte Maria Merete Trøen Amundsen om dette kunne være noe hun kunne tenke seg, fikk vi et veldig positivt svar. Etter øvelsen forrige tirsdag spør både koret og Maria Merete seg om, hvorfor har vi ikke gjort dette før? Vi fikk en god demonstrasjon av kvinnelig stemmeprakt og kraft, som imponerte hele koret. Koret viser stor entusiasme og sangglede over å kunne stille med denne flotte solisten i år, fortsetter han.

Solist: Solisten Maria Merete Trøen Amundsen, akkompagnert av kantor Vidar Høyer og dirigert av Torstein Ruud.

Solist: Solisten Maria Merete Trøen Amundsen, akkompagnert av kantor Vidar Høyer og dirigert av Torstein Ruud.

Nytt for denne konserten er også den dyktige dirigenten Torstein Ruud, som har drillet koret i gamle kjente julesanger.

– Torstein har gjort store ting med koret i form av klang og presisjon, noe vi håper vil komme godt fram på julekonserten i tillegg til en stor porsjon sangglede.

To av korets medlemmer, Thormod Ofrim og Ottar Larsen er også jubilanter i år, og har vært med i koret i 114 år til sammen.

– Flere av våre medlemmer følger også disse guttene i «Hælane», så vi kan skryte av å ha en trofast gjeng med ungdommelige sangerbrødre. Skulle noen føle at de vil være med oss å synge utover våren, er de hjertelig velkommen. Vi øver på sanitetshuset i Stavern på tirsdager, så der er det bare å møte opp, om det er bare for å høre på eller å synge med, sier Larsen videre.

– Vi håper mange kommer for å høre på Staverns beste, peneste, mest ungdommelige, mest velklingende og eneste mannskor sammen med den fantastiske solisten Maria Merete Trøen Amundsen, akkompagnert av kantor Vidar Høyer og dirigert av Torstein Ruud i Fredriksvern Kirke, avslutter han.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags