Musikalsk jubel og glede i høstmørket

To dirigenter og en akkompagnatør som er meget fornøyd etter en fellesøvelse med de to korene. Jens Peter Mikkelsen, Eva Therese Johansen og Joakim Biondi.

To dirigenter og en akkompagnatør som er meget fornøyd etter en fellesøvelse med de to korene. Jens Peter Mikkelsen, Eva Therese Johansen og Joakim Biondi. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kan du å få to gode ting på én gang. Da står Larvik Kammerkor og Tjølling Sangforening sammen på scenen som et storkor i Nanset kirke.

DEL

Det er ikke bare antallet kor arrangørene vil fremheve før denne konserten.

– Du får også en konsert med mange vakre klassiske korsatser og vakker kirkemusikk. Ikke uten grunn kaller vi konserten «Jubel og glede i høstmørket», sier Jon Østgård fra Tjølling Sangforening

– Dette blir en stor konsert framført av et stort kor, er omtalen blant sangerne, som kanskje hilser på hverandre for første gang.

Alle gleder seg og øver med iver og glede. Storkoret på rundt 70 sangere skal få det trangt på scenen i Nanset kirke, og kanskje taket vil løfte seg når de synger i fortissimo.

Konserten går i flere avdelinger, og veksler mellom storkor og separate kor.

Liver gode sangopplevelser

– Komponisten John Rutter er en favoritt i begge korene, og storkoret vil blant annet framføre hans «Look at the world» og «The Lord bless you and keep you». Storkoret framfører også «The Majesty and Glory of Your name» av Tom Fettke, og «Creation will be at peace» av Anna Laura Page, røper Østgård.

Tjølling Sangforening er innom en rekke komponister, blant annet Benny Andersson, Felix Mendelsohn og Iver Kleive. Som et slags apropos til den gjennomgående melodiøse og sakrale stemningen i konserten drar de til med «Domine Fili Unigenite» fra Vivaldis Gloria.

– Larvik kammerkor har også John Rutter på programmet. De framfører engelsk kirkemusikk som Salme 23 – «The Lord is my shephard og A clare benediction». Koret vil også framføre flere kjente sanger fra norsk kirkemusikk, som for eksempel «Som når et barn kommer hjem om kvelden, Kor herleg og Å, denne kilde.

LES OGSÅ:

Konserter i Larvik kirke

Lørdag 20. oktober kl. 12.00:

Bach, Händel & Vivaldi – Orgelkonserter. Espen Melbø, Orgel

Lørdag 3. november kl. 12.00:

Orgelmatiné med miniforedrag «Allehelgensdag og allehelgensmusikk». Tor Inge Romøren i samtale med Erwin Müller. Vigdis Poupart, orgel

Søndag 4. november kl. 11.00:

Festgudstjeneste på Allehelgensdag med utdrag fra Requiem av Gabriel Fauré. Larvik Kantori, Guy Poupart, dirigent, Wilhelm Sollie, orgel, Prost Sølvi Lewin, Liturg.

Søndag 4. november kl. 19.00:

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem. Eiker Kammerkor, Cecilie Cathrine Ødegården Sopran, Øystein Skre Bass, JeeYoung Park Klaver, Abram Bezuijen Dirigent

Lørdag 17. november kl. 12.00:

M. Dupré: Pasjonssymfoni og Julevariasjoner. Ruben Munk Orgel

(saken fortsetter under bildet)

JUBEL: Jon Østgård i Tjølling Sangforening lover alltid jubel når det inviteres til konsert.

JUBEL: Jon Østgård i Tjølling Sangforening lover alltid jubel når det inviteres til konsert. Foto:

Dirigentens idé

– Tanken om denne konserten kom i fjor da Jens Peter Mikkelsen dirigerte Tjølling sangforening i julekonserten «Julenatt». Jens Peter har jo tidligere dirigert Tjølling sangforening i mange år, forteller Østgård.

Larvik kammerkor med sine 26 år og Tjølling Sangforening med sine 123 år er to kor med lang fartstid når det kommer til å synge kirkemusikk.

Larvik kammerkor startet i sin tid som Hedrum prestegjeldskor og er tilsluttet Larvik kirkelige fellesråd. De har under det meste av sin eksistens vært under ledelse av Jens Peter Mikkelsen, og det vil de også være denne kvelden.

Koret fra Tjølling synger mye variert musikk, men har også et hjerte for klangene og harmoniene i klassisk musikk og kirkemusikk. Tjølling Sangforening ledes av sin unge og meget dyktige dirigent Eva Therese Johansen.

– Som akkompagnatør denne kvelden har korene med seg Joakim Biondi på klaver. Joakim underviser til daglig på Musikk, dans og drama ved Thor Heyerdahl videregående skole. Han har et svært godt lag med å gi storkoret tonefølge fra klaveret, avslutter Østgård.

LES OGSÅ: Folk måtte stå lenge i kø. Da de kom innenfor fikk de en fantastisk opplevelse

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags