Gå til sidens hovedinnhold

Unge talenter i Svarstad kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kveld inviterer Lardal kulturskole til en liten førjulskonsert i Svarstad kirke, der mange av dem som har vært elever denne høsten, deltar.

Kulturskolen har befestet seg som en viktig del av kulturlivet i Lardal og har mange interesserte og ivrige elever.

Ved onsdagens konsert vil man få høre de unge musikerne bidra på hvert sitt nivå. Noen er ferske og andre har holdt på lenge. Felles for dem alle er at de ved denne semesterkonserten viser fram noe av det de har arbeidet med i løpet av høsten.

Les også: Fra 19 til 73 elever

Konserten vil bestå av en miks med bidrag av elever på piano, klassisk sang, spilleverksted, gitar, og nytt denne høsten: Ukulele.

– Gjennom arbeidet i kulturskolen ønsker vi å gi de unge innsikt i en musikalsk verden de kanskje kjenner ganske lite til fra før. Mange elever får stifte bekjentskap med de store mestere som Bach, Händel og Grieg; og flere av de store vil stå på onsdagens konsertprogram. Veldig flott er det å se hvor åpne og mottakelige elevene er for å smake litt på de store mestere og at mange av de unge gjennom undervisningen får en og annen aha-opplevelse og musikals åpenbaring. Sang og musikk er en uhyre viktige del av vår kultur og det er av stor betydning at vi fører de unge inn i musikkens store verden, og konserten er åpen for alle som vil høre, sier Kjell Håkestad som er rektor i kulturskolen i Lardal.

Kommentarer til denne saken