Gå til sidens hovedinnhold

Ordførere vil vurdere Festspillene i nye Larvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Med rundt 100 tilskuere på Ila Auto i Kjærra Amfi torsdag la ikke festspillene inn sin sterkeste søknad om å følge Lardal inn i nye Larvik kommune, men ordførerene fra Larvik og Lardal var fornøyde.

Festspillkonsertene i Kjærra har tradisjonelt trukket godt over 500 tilskuere, men med Ila Auto, et band som er godt brukt i Vestfold, og det flere omtaler som tynn markedsføring, ble ikke dette noen stor publikumssuksess.

Fornøyde ordførere

Ordfører Rune Høiseth i Larvik og ordfører Knut Olav Omholt i Lardal var likevel fornøyd med arrangementet.

– Man blir humørfylt av dette bandet. Sånt passer her og kulissene som Kjærra gir er jo vakre, mente Omholt som gjerne kunne tenkt seg et større oppmøte.

– Lokalt må vi løfte dette amfiet, mente Høiseth.

– Vi har med oss dette stedet som en arena inn i den nye kommunen. Det er vi i alle fall enige om, slår Omholt fast, selv om selve Kjærra Amfiet er lite i bruk etter at fosseparken utviklet seg med flere arenaløsninger på andre siden av Lågen.

Nå vil Omholt sikre festspillkonserter i amfiet gjennom å få nye Larvik med i festspillene.

Les også: Festspilldirektøren håper Lardal tvinger Larvik tilbake

Les også: Farvel til festspillene

– Lardal er med i festspillene, Larvik er ikke. Jeg synes nye Larvik kommune burde være en del av Vestfoldfestspillene. Det styrker hele kommunen og ikke minst dette området, sier han.

Larviks ordfører Rune Høiseth er ikke uvillig til en ny diskusjon om festspillmedlemskap.

– Nå er det noe nytt i festspillene. Friske tanker og friske øyne, sier han.

– Jeg har en avtale med festspilldirektør Truls Sanaker om at vi skal snakke sammen igjen og ta det opp til vurdering, røper Høiseth.

Dermed kan det komme en omkamp om Larviks utmelding av Vestfoldfestspillene. En prosess som tok mange år.

Men Ila Auto leverte

Bluegrassbandert Ila Auto er godt kjent i Vestfold etter mange konserter her de siste årene. Blant annet på turne for Vestfold fylkeskommune sist høst.

Musikalsk bød de publikum på mye glede og friske låter, både egne og en del coverversjoner.

Men den store publikumsmagnet var de altså ikke, selv om enhver som hadde tatt turen ville fått en morsom musikalsk kveld i fantastiske omgivelser.

Kommentarer til denne saken