Oscar er tilbake på scenen i Larvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Oscar Danielson er ikke bare norgesvenn, han er til de grader en larviksvenn etter en mengde konserter her i byen gjennom veldig mange år. Torsdag kveld går han på scenen på Sanden.

DEL

Oscar Danielson er sin egen sjanger, og av mange ansett som Sveriges beste tekstforfatter. Etter albumet «Stockholm i mitt hjärta» med låta «Besvärjelse» har han fått et stadig større publikum, og turnert flittig i hele Skandinavia, sier Bølgen i en pressemelding.

Men lenge før det var han et kjent navn her i Larvik. Den svenske visesangeren og forfatteren har gitt ut sju album og tre bøker, men ble først virkelig kjent i Norge da Bjørn Eidsvåg inviterte han med på turne.

I november 2014 varmet han opp for Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og det er langt mellom de gangene 9000 mennesker er så lutter øre som da. Kort tid etter opptrådte han på NRKs «Lindmo», og igjen både begeistret og fascinerte Danielsons låtunivers det norske folk, fortsetter skrytet fra arrangøren.

Danielson skriver underfundige, varme og morsomme låter om små og store hverdagshendelser. Han er av mange regnet som en av Sveriges beste tekstforfattere. NRKs Finn Bjelke har uttalt at Oscar bør være på blå resept.

Nå kommer den Stockholm-fødte 46-åringen tilbake til oss med et show som fremkaller latter så vel som tårer. Temaet er – selvfølgelig – kvinner. Det er sanger om kjærlighet, fulle av alvor og dypt menneskelige observasjoner, krydret med humoren som er Oscars kjennetegn.

Eva Weel Skram har gjort en versjon av Oscars låt «Besvärjelse» med Norsk tekst, «Vi Lover».

Publikum sier om Danielson at det føles som de har gjort et funn, en oppdagelse etter å ha hørt ham live. Han klarer å berøre sterkt og grunnleggende med sine scenevarme.

Nær og varm: Oscar Danielson er en varm og nær artist som kommer til Sanden scene fredag. arkivFoto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Nær og varm: Oscar Danielson er en varm og nær artist som kommer til Sanden scene fredag. arkivFoto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

LES OGSÅ: Svensk visesang i elleVilla


Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags