Stabilt sideleie serverte satire på Sanden Scene

Det ett år gamle bandet «Stabilt sideleie» inviterte til en kveld med blåfarget viserock i norsk språkdrakt på Sanden scene.

Det ett år gamle bandet «Stabilt sideleie» inviterte til en kveld med blåfarget viserock i norsk språkdrakt på Sanden scene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bandet Stabilt sideleie med Kjeld-Willy Hansen i spissen inntok Sanden Scene lørdag kveld, og underholdt publikum med «blues for bandasjerte netter». –Dette skal etter hvert munne ut i et multimedialt bokprosjekt, forteller frontfiguren.

DEL

– Velkommen til Bølgens billigste konsert i høst, fleiper Kjeld-Willy Hansen idet han entrer scenen til latter fra det fremmøtte publikummet.

«Blues for bandasjerte netter» var headingen da Stabilt sideleie inntok Sanden lørdag kveld, og frontfiguren var godt fornøyd med det ett år gamle bandets opptreden.

– Dette er vel den fjerde eller femte konserten vi har spilt, og jeg synes det går bedre og bedre for hver gang. Vi trives med å spille for små lokaler med et publikum som lytter, sier Hansen.

Funnet sin nisje

Kjeld-Willy Hansen, vokalist Vicky Marie Hvidsten, gitarist Eric Trøim, bassist Tore Ramberg og Ole Jørn Johanssen på trommer tok opp samfunnskritiske temaer og fremførte låter med satire om blant annet kalde vinder, ting som endrer seg, fremmedfrykt og skakke skjebner, men en god dose tilbakelent satire.

– Jeg vil beskrive vår musikksjanger som en skakk, rar, blues viserock. Vi har vel funnet vår nisje i at vi lager autentisk materiale fra bunnen av og spiller egenskrevne låter på norsk, sier Hansen til Østlands-Posten, som står for bandets tekster og melodier.

RØRT AV PUBLIKUMMET: Vokalist Vicky Maria Hvidsten ble rørt til tårer etter en voldsom applaus fra publikumet lørdag.

RØRT AV PUBLIKUMMET: Vokalist Vicky Maria Hvidsten ble rørt til tårer etter en voldsom applaus fra publikumet lørdag. Foto:

– og vi synger att på til på larviksdialekt, legger Hvidsten til.

Les også: Stavernfestivalen vokser enormt og vil ha ny leder

Lansering av bokprosjekt

Lørdagens blues for bandasjerte netter skal etter planen omsider munne ut i en CD-plate, som er en del av Kjeld-Willy Hansens multimediale bokprosjekt «Sardanapal – en litterær tango».

– Vi rakk dessverre ikke å bli ferdig i tide til å lansere bokprosjektet her i kveld, men det kommer. Og det vil bli spektakulært, lover Hansen fra scenen.

SATIRE OG HUMOR: Kjeld-Willy Hansen lirte av seg vittige tekster både i og mellom låtene til glede for publikummet.

SATIRE OG HUMOR: Kjeld-Willy Hansen lirte av seg vittige tekster både i og mellom låtene til glede for publikummet. Foto:

Boken rommer originalkunstverk av Nina Heum og CD-platen «Blues for bandasjerte netter», og er en nonsensvitenskapelig essayroman om patafysikk og tilfeldighetenes lovmessighet, med handling lagt til Wales og Larvik.

– Når høsten kommer er vi i gang, forteller Hvidsten.

Les også: Sporsems religion i Bølgen

Publikum storkoste seg

Publikummet så ut til å storkose seg lørdag kveld, og så seg nødt til å trekke på smilebåndet ved flere anledninger etter at bandets frontfigur lirte av seg vittighet på vittighet fra scenen.

– Sanden scene kler virkelig intime konserter, og det er synd at det ikke er flere her for å høre på konserten. De er dyktige musikere, som serverer gode tekster som får deg til å tenke, men også smile, sier Eva Hvaal.

ELSKER MUSIKK: (F.v) Elin Lundh, Tina Schau, Ann-Mari Skaanes og Eva Hvaal storkoste seg under konserten lørdag.

ELSKER MUSIKK: (F.v) Elin Lundh, Tina Schau, Ann-Mari Skaanes og Eva Hvaal storkoste seg under konserten lørdag. Foto:

I likhet med rundt 80 andre, koste hun seg på Sanden lørdag sammen med Ann-Mari Skaanes, Elin Lundh og Tina Schau.

– Det er veldig fint at en har et sted som Sanden scene å gå til i Larvik, og det er viktig at lokalmiljøet stiller opp når det arrangeres slike konserter som i dag, mener Ann-Mari.

Les også: Bellman med filmlåt for Nicole Kidman

– En positiv overraskelse

Blant dem som også hadde tatt turen til Sanden scene lørdag kveld, var Inge Røsstad, Egil Lærum og Anne Nyhus.

– De er veldig dyktige musikere. Dette er en svært fin konsert, med et lydbilde som er helt fabelaktig, mener Inge.

Gjengen hadde aldri hørt Stabilt sideleie før, og ble mektig imponert over lørdagens konsert.

– Vi storkoser oss. Dette var en veldig positiv overraskelse, og for noen gode tekster de har, påpeker Anne.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags