Supertrommisen Simon Phillips, mest kjent fra Toto, tar med seg et superlag av musikere i prosjektet Protocol IV og gjester Bølgen fredag.

– Dette er eneste stopp ved siden av Oslo på en omfattende verdensturné, sier de stolte arrangørene Anders Buaas og Atle Rasmussen.

– Vi i Rockekveld Live har forsøkt å booke dette flere ganger før, men de har da ikke vært aktuell med plate eller turné. Denne gangen klaffet alt, gliser de.

Bør slå an

Mange i Larvik har et forhold til Toto og WestCoast musikk, dermed bør denne konserten være veldig interessant.

– Dette blir en heftig opplevelse for alle som liker rocka jazz, fusion og dyktige musikere i verdensklasse, lover arrangørduoen.

Les også: Se hvem som var på Rockekveld sist

På Sanden Scene får man oppleve konserten og artistene på skikkelig nært hold, noe som ikke er vanlig på andre scener disse gutta spiller på.

– Det er solgt godt med billetter i forkant, men fortsatt en del igjen. Kanskje lurt å ikke vente helt til fredag med å kjøpe billett her, legger de til.

Meritterte musikere

Simon Phillips regnes som en av verdens fremste trommeslagere og er kanskje mest kjent for å ha spilt i bandet Toto i 21 år. Han har også spilt med Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Al DiMeola, Robert Almer, Stanley Clarke, The Pretenders, Whitesnake og David Gilmore. Ingen kort liste altså.

– Protocol er Simon Phillips´ eget fusion/jazzrock-prosjekt hvor han virkelig tøyer de musikalske grensene til det ytterste. Bandet har gjort flere utgivelser og turneer, forklarer arrangørene.

Les også: Henrik stortrives på scenen i hjembyen

Siste versjon av Protocol har følgende besetning:

Simon Phillips – trommer (Toto m.fl.)

Greg Howe – gitar (Michael Jackson, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Rihanna, John Wetton, Dave Weckl m.fl.)

Otmaro Ruiz – (keys) (John McLaughlin, Gino Vannelli, Robben Ford, Vinnie Colaiuta, Jon Anderson m.fl.)

Ernest Tibbs – bass (Natalie Cole, Dionne Warwick, Lee Ritenour m.fl.)

– Dette blir en begivenhet! Det er helt unikt å få dette superlaget til Larvik, stråler Buaas og Rasmussen.