Mortens musikalske park- og grotteopplevelser

Morten Bjørgan

Morten Bjørgan Foto:

Det er sommer, det er sol og det er Stavern, og da rusler alltid en ivrig Morten Bjørgan rundt og snakker om konserter som skal komme. Både i Pumpeparken på søndager og som alltid, en grottekonsert i Dragehula under Minnehallen.

DEL

Kommende fredag er det igjen klart for å snike seg gjennom skogen, finne stien og lure seg inn i Dragehula rett ved Minnehallen i Stavern.

Noen få ganger i året lar Forsvarsbygg Morten Bjørgan bruke denne litt hemmelige lille scenemuligheten til konserter. Der inne vil levende lys og dyktige solister pakkes inn i en mørk hule der litt under 100 personer kan finne sammen i spenning og musikalsk nytelse.

I år velger han en musikalsk løsning der Cecilie Schilling er tilbake som hans musikalske følgesvenn. De to har man jo et sterkt forhold til i Stavern.

– Det er godt å ha Cecilie tilbake på Grottekonsert, mange har spurt etter henne og gleder seg, forteller Bjørgan som alltid er litt i hundrede nård ete nærmer seg disse konsertene.

– Det er så mye greier. Før hadde vi benker, lave benker som folk måtte sitte på. Det syntes jeg var flaut, selv om ingen klaget. Nå har vi fått stoler. Det er bra. Så skal det jo tennes tusen lys. Det er mye greier, forklarer han videre.

Kjent og kjært i årets grotteprogram

Folk flest vet hva de får når Bjørgan og Schilling går på samme scene. Og de vet at det aldri er en blåkopi fra tidligere opplevelser. Til det har man erfaring med at mye kan skje på impuls.

– Vi kommer nok til å gjøre de tingene vi alltid har gjort. Næropera, noen av mine sanger og selvfølgelig dukker Herbert opp, sier Bjørgen og viser til den etterspurte dukken Schilling noen ganger overrasket publikum med.

– Folk liker det der. Veldig, slår Bjørgan fast.

Og folk liker stemningen inne i grotten også.

LES OGSÅ: Bjørgan bergtok Bølgen 

KJENT: Cecilie Schilling og Morten Bjørgan har gjort mange flotte konserter sammen. Det vil de også gjøre denne sommeren i Stavern.

KJENT: Cecilie Schilling og Morten Bjørgan har gjort mange flotte konserter sammen. Det vil de også gjøre denne sommeren i Stavern. Foto:

Gratiskonserter i Pumpeparken

Et par-tre søndager har Morten Bjørgan invitert til gratis konserter i Pumpeparken i Stavern. Dette har han gjort i mange år og med seg har han fått en mengde spennende solister.

Den siste av disse gratiskonsertene, for i år, er søndag 28. juli.

– Da får vi høre Ying Teng, en sopran som har vært med før. Og jeg spiller gitar selvfølgelig, smiler Bjørgan fornøyd.

I tillegg jobber han som alltid med muligheten for en overraskelse i konserten. En artist til. En man bare må oppleve.

Og ofte blir det overraskelser. Kanskje den siste søndagen i juli også.

LES OGSÅ: Cecilie Schilling ble nummer to i Talentiaden for 25 år siden, nå prøver hun All Together Now på TV Norge 

Herbert: Når den sangglede og amorøse dukken Herbert dukker opp med mezzosopranen Cecilie Schilling blir det alltid moro.

Herbert: Når den sangglede og amorøse dukken Herbert dukker opp med mezzosopranen Cecilie Schilling blir det alltid moro. Foto:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags