Denne gangen er det Green Days «American Idiot» som settes opp. Dette er en ny og spennende musikal basert på musikken til bandet Green Day. Her får du høre kjente sanger som «Boulevard of Broken Dreams», «American Idiot», «21 guns» og «Holiday». Musikalen har gjort stor suksess på Broadway og vunnet mange priser. Den har blitt fremført i mange land verden over, men kun en gang tidligere i Norge.

– Det har alltid vært sterkt ønske fra elevene hvert år om å sette opp musikal, og i fjor tok vi sjansen på dette fullt ut med Grease. Det ble en suksess, og vi prøver gjerne på dette igjen. Denne gangen en skikkelig rocka musikal med musikk som er kjent for de aller fleste, selv om de kanskje ikke kjenner til musikalen fra før. «American Idiot» handler om ungdom som gjør en del valg som får konsekvenser, men de lærer av dette og vokser på det. Vi følger historiene til tre bestevenner fra en småby som drar inn til storbyen på jakt etter utfordringer og nye opplevelser, forteller musikklærer Anders Buaas som er produsent for dette skoleårets fellesforestilling.

– Alle lærere og elever på linja er involvert i oppsetningen, men elevene har absolutt alle roller på scenen i form av hovedroller, dans, band, orkester, drama og scenearbeidere, fortsetter Buaas før vi treffer et knippe elever.

LES OGSÅ: Grease-gode elever på nostalgitrip

(saken fortsetter under bildet)

Ukjent musikal med kjente sanger

Musikalen med tittelen «American Idiot» hadde de ikke hørt om før.

– Jeg tro de fleste aldri hadde hørt om den før lærerne kom og sa at det var det vi skulle ha, mener Selma Holbein fra musikklinja.

– De aller fleste hadde likevel hørt sangene, men at det var en musikal visste vi ikke, forklarer musiker Brynja Gjetvang.

– Det fine her er at alle kan jobbe med mer avansert dans og sang enn tidligere, kommer det fra Emma Levine.

Men handlingen har de sansen for, i tillegg til musikken selvfølgelig.

– Det handler om tre gutter som blir lei av hjembyen og vil utforske nye ting. De går hver sin vei, og det går kanskje ikke like bra for alle. Det er prøving og feiling, litt sånn som vi ungdommer har det, forklarer Brynja.

Alle blir utfordret

Det er først midt i februar det virkelig braker løs for de unge aktørene på scenen i Bølgen. Men det betyr ikke at de ligger på latsiden før jul.

– Det blir en god del øving i desember også. Da må vi i tillegg benytte fritimene, forteller Sunniva Kristoffersen fra danselinja.

– Og vi regner med at det går en del helger etter hvert, skyter danseelev Emma Levine Seth Esborg inn.

Det er ikke så mye tale i denne musikalen. Historien fortelles stort sett gjennom låttekstene.

– Morsomt er det at musikerne blir utfordret til å danse og danseren til å synge, ler Brynja.

Så de må jobbe mye sammen.

– Det er lettere å fake at man synger enn at man danser, smiler danseeleven Emma Kristine Magnor Hansen og vet at musikerne ikke kan mime at de danser.

Nå er alle billettene lagt ut til salg og elvene er ivrige på salgsfronten.

Likevel oppfordres alle som vil oppleve en god, ny og spennende musikal å finne fram til billettluken på Bølgen.

LES OGSÅ: Inviterer til ung konsert med gode gamle ABBA på programmet