Vårstemning og fullsatt sal på Sanden

Fullsatt og stemning: Det var mange som valgte å ta turen til Sanden scene da Tjølling Sangforening hadde gladsangkonsert for å gi folket vårstemning.

Fullsatt og stemning: Det var mange som valgte å ta turen til Sanden scene da Tjølling Sangforening hadde gladsangkonsert for å gi folket vårstemning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdagsgodtet var å finne på Sanden scene lørdag formiddag. Der holdt Tjølling Sangforening konsert med samme navn.

DEL

Det var tid for å sette vårstemning blant publikum da distriktets eldste kor fremførte foajékonserten «Lørdagsgodt».

– Å opptre i dag var utrolig gøy! Skikkelig friskt og levende publikum, og så mange som kom, smiler korets dirigent, Hilde Dahl.

Hun innledet konserten med å fortelle publikum at dette skulle være en konsert som ga vårfølelse.

– Det er mye blanda drops. Mange av låtene ligger i repertoaret vårt fra tidligere, og noen er nye for oss, forklarer kormedlem Hilde Jacobsen.

Avslappet og uformelt

Det var fullsatt på Sanden scene lørdag formiddag, og publikum tok svært godt imot låtene koret fremførte.

– Vi ønsket at menneskene skulle komme hit i dag, og kunne kjenne på en deilig stemning. Sånn at de bare kan sette seg ned og kjenne at dette er helt avslappet og uformelt – det tror jeg vi fikk til, sier Dahl, og får et bekreftende nikk.

– Samtidig merker vi det er litt liv i publikum. Vi får til et samspill med de, og den blandinga der er helt herlig, legger Jacobsen til.

Opp til forventningene: Dirigent Hilde Dahl (t.v.) og Hilde Jacobsen var fornøyde med egen innsats etter vårkonserten. - Vi fikk formidlet det vi ønsket å formidle, sier de.

Opp til forventningene: Dirigent Hilde Dahl (t.v.) og Hilde Jacobsen var fornøyde med egen innsats etter vårkonserten. - Vi fikk formidlet det vi ønsket å formidle, sier de. Foto:

Det var ikke mer enn et piano som skulle til for at koret kunne opptre. De varierte også med a cappella – kun musikalsk stemmebruk.

– Jeg føler at vi fikk formidlet det vi ønsket. Vi har jo opptrådt mange ganger, så vi visste liksom hva vi kunne forvente oss, forteller dirigenten.

LES OGSÅ: Thomas Dybdahl med band

LES OGSÅ: Gratis musikalsk lørdagsgodt på kulturhuset

– Overraskende bra

Blant det ivrige publikumet var Kari Hoff og Bjørg Hvaal, to som virkelig lot seg imponere av gladsang-konserten.

"Menn, menn, menn": Mannfolka bydde på seg selv da de fikk hele salen til å juble og le høyt under sitt nummer av Bjelleklang. De showet med lett koreografi og sang.

"Menn, menn, menn": Mannfolka bydde på seg selv da de fikk hele salen til å juble og le høyt under sitt nummer av Bjelleklang. De showet med lett koreografi og sang. Foto:

– For meg er dette første gang jeg hører de, men det overrasket meg hvor utrolig flinke de var, smiler Hvaal.

Tjølling Sangforening fikk også fram høy latter og jubel i salen da mennene i koret fikk sin egen sang, Bjelleklangs «Menn, menn, menn».

– Det var hysterisk, da lo vi godt! De er gjennomførte og gode uansett låter og sjanger. Men for meg var dirigenten høydepunktet, sier Hoff, som tidligere sang i koret.

Hilde Dahl ble ny dirigent i koret for ett års tid siden. Hun skryter av måten koristene samarbeider.

– Jeg har blitt tatt så godt imot, det har vært et hyggelig år så langt. Så klart er det mye å sette seg inn i når det kommer til sanger og repertoaret, men det er jo det jeg liker å drive med. Det er en flott gjeng, avslutter Hilde Dahl.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags