Sankthansfest og hele sommeren på Tollerodden

SANKTHANS PÅ TOLLERODDEN: Sankthans på Tollerodden er alltid en koselig folkefest. I år spiller Gisle Børge Styves Trio

SANKTHANS PÅ TOLLERODDEN: Sankthans på Tollerodden er alltid en koselig folkefest. I år spiller Gisle Børge Styves Trio Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er alltid folkefest på Tollerodden sankthansaften, men mye annet skjer på det vakre området i sommer også.

DEL

Show med Kaptein Kidd og leker for barna er som alltid starten på dagen når Sankthans skal feires på Tollerodden.

Så kommer kveldens hovedartist

– I år er det Gisle Børge Styves trio som spiller opp på Tollerodden Sankthans. De erstatter Finn Kalvik, som har meldt forfall grunnet sykdom, fortelles det fra Tollerodden.

Gisle Børge Styve Trio ga ut albumet «Here right now» høsten 2012. Plata inneholder originalkomposisjoner av Gisle Børge Styve, samt spennende coverversjoner av låter fra artistene Nik Kershaw, Paul McCartney, Nick Drake, Ian Hunter, Paul Simon, Salem al Fakir, Genesis og Rolling Stones.

Musikken er melodisk, vakker og groovy. I sentrum står Gisle Børge Styves vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass.

LES OGSÅ: En laaang, fargerik sankthansfest i Bølgen

(saken fortsetter under bildet)

Humorister: Gisle Børge Styve Trio, bestående av Helge Harstad, Gisle Børge Styve og Per Willy Aaserud er en morsom musikalsk opplevelse.

Humorister: Gisle Børge Styve Trio, bestående av Helge Harstad, Gisle Børge Styve og Per Willy Aaserud er en morsom musikalsk opplevelse.

Når bålet etter hvert tennes på Tollerodden spiller Larvik trekkspillklubb opp. Da blir det midtsommertoner i kjent stil før duoen Jæger og Maister spiller til dans på tunet. Duoen er Rolf Grongstad og Kjell Arild Johannessen, og de har spilt her flere ganger.

Klassisk konsert starter juli

1. juli blir det ettermiddagskonsert med klassiske gitartoner.

Runar Kjeldsberg og Nova Vita er et helt nytt ensemble med base i Tønsberg, som spesialiserer seg på den tidlig-romantiske perioden. Dette var tiden hvor Grev Wedel Jarlsberg overtok gården på Jarlsberg i Tønsberg og Norge fikk sin egen grunnlov. I Vestfold var det enormt mye som skjedde som påvirket innbyggernes liv, men også i Europa var det en periode med mye turbulens, med fransk revolusjon og påfølgende Napoleons kriger.

– På Tollerodden skal disse to utsøkte gitaristene gi oss et innblikk i den fantastiske musikken fra gitarens historie, sier arrangørene.

(saken fortsetter under bildet)

TRADISJON: Marys Trio hører til på Tollerodden, og spiller fler onsdager i sommer også.

TRADISJON: Marys Trio hører til på Tollerodden, og spiller fler onsdager i sommer også.

LES OGSÅ: Kjøper skøyta som skal pryde 500-kronersedlene

Men det skjer noe hver uke

Fra neste uke og ut juli blir det Kulturminnekafé hver onsdag. Her byr Tollerodden på husvandring med guide, servering og musikk. Konserter blir det 4. 11. og 18. juli med Marys Trio. Avslutning onsdag 25. juli står Bratsberg Amt Jazzorkester for.

19. august er det igjen klart for barnedag med «Ta en lek og la den vandre» – gjennom Tolleroddens historie. En opplevelsesdag med historisk sus for små og store.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags