Helgen byr på et feststemt kulturhus, en festival og Bare Egil med mye mer for barna

MYE FOR BARN: helgen byr på aktiviteter på scenen for barn både i Bølgen og Herregården. Her er Bare Egil og Aslag som kommer søndag.

MYE FOR BARN: helgen byr på aktiviteter på scenen for barn både i Bølgen og Herregården. Her er Bare Egil og Aslag som kommer søndag. Foto:

Bølgen inviterer til åpen dag med mange aktiviteter lørdag. Larvik barokk spiller opp i to dager og søndagen topper en rekke barnearrangementer seg med et superpopulært barneshow.

DEL

Bølgen Kulturhus inviterer til masse moro for store og små på lørdag.
– Vi startet i fjor med å ha en «Åpen Dag» for å vise folk litt hva Bølgen kan tilby og som en slags «start» på høstsesongen. Som i fjor vil Mobile Solum og Bertel O Steen Larvik samarbeide og ha en stor bilutstilling i front av huset. I år også med noe små biler som de aller yngste kan få teste.

I området utenfor Bølgen vil det være stands og ulike aktiviteter, forteller Eli Kjendalen fra kulturhusets kontor. 

Det blir ansiktsmaling, Nasta kommer med sin lille populære gravemaskin som steker fiskepinner, det blir aktiviteter i samarbeid med PI-parken, og flere andre av Bølgens bidragsytere kommer med stands.  

– I år har vi også fått Høyt & Lavt til å stille med klatreveggen sin og instruktør, det blir med andre ord en ekstra utfordring her.

Alt dette siste skjer utendørs rundt Bølgen, og blir det regn flytter man inn, så Åpen Dag blir det uansett vær.

– Og selvsagt tilbyr vi gratis kino denne dagen. I år har vi flyttet kinovisningen til Storsalen, siden det var fullt i fjor, så nå har vi 500 stoler til gratis visning av familiefilmen «Den utrolige historien om den kjempestore pæra». Vi har også gratis foajékonsert med Østre Vestrum Ukulelelag som blir etterfulgt av en minikonsert hvor vi presenterer tre lokale unge talenter, avslutter Kjendalen.

LES OGSÅ: De har mye å by på i høst, men alle er enige om hva som er Bølgens høydepunkt

(saken fortsetter under bildet)

De har mye å by på i høst, men alle er enige om hva som er Bølgens høydepunkt

Barokk og show for barn

Lørdag tar også Larvik Barokk barn på alvor og lager BarneBarokk.

Denne dagen blir Herregården fylt med aktiviteter for barna. Elise Kaupang fra Larvik kulturskole tar med seg barna og synger og leker seg gjennom Herregårdens ganger og gemakker. Trine Merete Sjølyst lærer bort ekte 1700-talls dans, akkompagnert av Benjamin Kehlert på fiolin. I tillegg blir det åpen kafé, skattejakt og rebusløp. Barna får også oppleve barokk musikk tett på.

Søndag fortsetter moroa for ungene. Da kommer Bare Egil og Aslag med sitt superpopulære barneshow til Bølgen.

Og her blir det action. Dette er nemlig et svært morsomt, men til tider også svært utfordrende show for barna. Her får de ofte sitt første brutale møte med alt fra ironi til en del ubehagelige sannheter som de kanskje ikke er helt vant til å høre, som at barn faktisk er en god del dummere enn voksne og at de også er svært bråkete. Dette siste er på mange måter en selvoppfyllende profeti for det blir som regel et voldsomt engasjement i publikum.

BAROKK: Herregården er sentral i Larvik Barokk og på lørdag blir det BarneBarokk.

BAROKK: Herregården er sentral i Larvik Barokk og på lørdag blir det BarneBarokk. Foto:

LES OGSÅ: Anders Buaas klar med mer instrumental heksemusikk og en morsom video

Dette skjer på scener i helgen 

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags