Gå til sidens hovedinnhold

Unge aktører på teaterscenene og musikalske hyllester fra de voksne

Artikkelen er over 2 år gammel

Både i Lågendalen og ute i Brunlanes skal barn og unge skape julestemning med teaterforestillinger. På konsertfronten hylles både Leonard Cohen og Cornelis Vreeswijk denne helgen

Fredagskvelden starter med at lysene tennes på to av teaterscenen her i distriktet. På Breidablikk i Lågendalen inviteres det til ungdommelig revymoro, mens det i den nye teatersalen på Berg spilles opp til julestemning av beste slag.

-– Fredagsforestillingen har vært utsolgt lenge, og det er stas at så mange har lyst til å dele førjulsgleden med alle de flotte skuespillerne og musikantene, sier Baan Hovd fra Nesjar Teaterforening på Berg.

Fredag er det premiere og det meste er på stell oppe i Lågendalen også.

– Vi har også en åpen forestilling søndagen og onsdagen etter premieren, forteller Heidi Elisabeth Berg som har regi hos Styrvoll ungdomslag.

For dem som vil ha litt mer konsertaktig preg på kvelden, så dukker Henriette Berggren opp på Larvik Mikrobryggeri med et knippe låter av Leonard Cohen.

LES OGSÅ: Bare unge ferske fjes på scenen i år

Byting på Vindfjell og Blondie på Sanden

På Vindfjelltunet skrus lyden opp for en countrykveld denne lørdagen. På scenen loves bandet Byting et folk-rockband fra Telemark som siden oppstarten i 2013 har opparbeidet seg en solid fanskare rundt om i det ganske land.

Alle låtene Byting spiller er selvskrevne og handler om livets realiteter på godt og vondt. Disse traff tidlig en nerve i et vidt publikum og fikk slik raskt et stort nedslagsfelt.

Og er man danseglad og befinner seg mer langs kysten, så er Sanden stedet lørdag kveld.

Som tidligere, er det også i år duket for Blondie Larvik på Sanden Scene når mørket setter inn og det nærmer seg jul. Blondie har blitt en fast gjest på Sanden Scene etter at de, i 2013, hadde reunion etter mer enn 30 år i dvale. Nå er de tilbake med «Det beste fra 70 tallet» og mere til.

En operaopplevelse kan du også få

Bølgen har en rekke Operakafeer denne høsten, med besøk av anerkjente operasangere med imponerende merittlister. Til sammen har de et variert repertoar, og de er allsidige sangere med erfaring fra musikalscenen til majestetiske operaer verden over. Denne lørdags ettermiddagen er det Chalotte Fongen og Helga Botn som gjester kulturhuset.

LES OGSÅ: Skikkelig julestemning på Berg

På scenene i helgen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.