Kor møter korps i Larvik lørdag

Korps og kor: Neshorna under ledelse av dirigent Kjetil Klingenberg deltar i den spesielle avslutningskonserten lørdag. (Arkivfoto)

Korps og kor: Neshorna under ledelse av dirigent Kjetil Klingenberg deltar i den spesielle avslutningskonserten lørdag. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 8 år gammel

Korpsfolket og korister treffes i Larvik når Korpsbølgen og Koriaden arrangeres samtidig denne lørdagen.

DEL

Norges Musikkorps Forbund Sør og Norges Korforbund Vestfold kan ønske velkommen til sin første felles «festival», når Korpsbølgen og Koriaden avvikles for første gang på samme sted.

– Begge arrangementene har tidligere vært gjennomført hver for seg, men når vi nå så at planene om høstarrangement for korene og korpsene i Vestfold begge skulle legges til Larvik så vi ingen grunn til å gjennomføre arrangementene hver for seg, forteller daglig leder i Norges Korforbund Vestfold, Ole-Jacob Thorkildsen.

Denne gangen tilbys korene som deltar på Koriaden å synge på forskjellige konsertarenaer med forskjellig profil, her har de alt fra kirkekonkurranse til kjøpesenterkonsert.

– Vi tror og håper at denne måten å arrangere Koriaden blir en suksess og at vi kan videreutvikle dette ved senere anledningen, fortsetter Thorkildsen.

Korenes hovedbase blir på Sliperiet, der ti kor framfører et variert program. Tre kor deltar i en korkonkurranse som arrangeres i Larvik kirke. Der stiller Black & Lekker, Bel Canto og Swinglett.

– I Bølgen er det fire kor som fremfører sitt repertoar. Vi håper selvsagt at publikum oppsøker konsertarenaene, men vi oppsøker også publikum, avslutter Thorkildsen.

Det gjør de på kjøpesenteret Fritzøe Brygge der det vil være mulig å oppleve korsang klokken 13.

Korpsbølgen var i utgangspunktet et arrangement for korpsene i Larvik, men med en så flott konsertsal som Bølgen velger de å la korps fra andre deler av NMF-Sør området slippe til.

Musikkonsulent i NMF-Sør, Øyvind Klingberg, forteller at det denne gangen både deltar skolekorps og ungdomskorps.

– Alle korpsene spiller i Kulturhuset Bølgen, og konserten starter klokken 13. Klokken 18 er det konsert med et sammensatt korps med stamme fra Neshorna Musikkorps, Telemark Messingkvintett og Tjølling sangforening. På denne konserten vil det også blir premieutdeling for korkonkurransen som er gjennomført tidligere på dagen avslutter Klingberg.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags