Mari Sønnesyn Bergs Kick ble en stor praktbok

En bok: Etter 16 år med Kick fikk Mari Sønnesyn Berg hele historien i en praktbok rett før jul. Arkivfoto: Silje Langvik

En bok: Etter 16 år med Kick fikk Mari Sønnesyn Berg hele historien i en praktbok rett før jul. Arkivfoto: Silje Langvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Mari Sønnesyn Berg var drivkraften i Kick i 16 år. Da hun sluttet ga de henne like godt en praktbok med bilder og avissaker fra hele korets historie.

DEL

Rett før jul fikk Mari Sønnesyn Berg en vakker julegave fra et kor som vet å sette pris på den jobben hun har gjort i Larvik. Hele 300 sider med historien om koret hun startet og bygde og dirigerte er samlet mellom permene.

– Helt utrolig. Det er virkelig helt vanvittig slik de har jobbet for å få til dette. Bedre gave kan man ikke få, sier Sønnesyn Berg som forlot Larvik og Nanset kirke da mannen Freddy Berg fikk jobb som domprost i Kristiansand.

– Vi har vært elendige til å ta vare på ting underveis, vi har alltid hatt annet å tenke på. Det å få dette i et slikt format er fantastisk og gjør oss glade.

LES OGSÅ: Nå flytter Mari fra Larvik

År for år: Fra 2001 til 2017 kan man år for år følge Mari og hennes Kick gjennom nesten 300 sider.

År for år: Fra 2001 til 2017 kan man år for år følge Mari og hennes Kick gjennom nesten 300 sider.

Selv er hun godt i gang med ny jobb som prest i Vennesla.

– Nå har jeg hatt 11 julegudstjenester i Vennesla der jeg begynte som prest midt i oktober.

Men livet i Larvik bærer de med seg.

– En går jo videre i livet, man kan ikke sveve i det som var, men korvirksomheten i Nanset har vært en stor del av livene våre og røttene er senket dypt i Larviksjorden, slår hun fast.

Og kontakten med koret holdes litt varm.

– I slutten av mai planlegger vi å få Kick til Vennesla og til domkirken i Kristiansand, forteller Sønnesyn Berg.

Media: Kick i media følges også hele veien og i alle årene gjennom boken.

Media: Kick i media følges også hele veien og i alle årene gjennom boken.

LES OGSÅ: Maris farvel på Tollerodden

Mer enn tenkt

– Vi snakket om hva vi skulle gi i gave til Mari. Jeg laget en liten fotobok da Freddy Berg sluttet som prest i Nanset kirke, og da tenkte vi å lage noe tilsvarende til Mari. Så ballet det på seg til vi laget en bok som alle kunne kjøpe. Dermed fikk vi finansiert dette prosjektet. Moro å se hva vi alle har vært med på gjennom alle disse årene ble det også, forteller Fred Isaksen som er initiativtakeren til bokprosjektet.

– I utgangspunktet så vi for oss en mindre sak som vi skulle ha ferdig til avslutningsfesten, men vi rakk bare jubileumsåret før hun sluttet. Nå har vi hele boka. Den gang fikk hun bare en formsak. Og hele boken fikk hun rett før jul, sier han videre.

Rundt 140 bestilte den på forhånd.

– Så da trykte vi 150 og nå er vi tomme. Det er flere som har henvendt seg etter det, men det må komme flere før vi tør trykke et opplag til, avslutter Isaksen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags